UOČI SVJETSKE PROMOCIJE: Pojavile se fotografije novog Googleovog pametnog telefona, glavni adut mu je cijena...

Do sada nije bilo službenih informacija kada bi Google mogao predstaviti ovaj telefon, a glasine su spominjale da će to biti na konferenciji Google I/O koja će se održati u maju.

  • HiTec

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 0

Google je prošle godine predstavio novu generaciju pametnih telefona koja je specifična po procesoru koji pokreće te uređaje. Naime, Pixel 6 i Pixel 6 Pro prvi su telefoni s Googleovim vlastitim čipom Tensor zahvaljujući kojem ovi uređaji imaju puno brži rad procesora, a pogotovo grafike u odnosu na svoje prethodnike. Također, Tensor je dizajniran posebno za modele strojnog učenja, što znači da će s njim najviše profitirati opcije poput Googleova glasovnog asistenta, prevoditelja, fotografija i drugih.

Čip Tensor trebao bi pokretati i treći smartphone te generacije, Pixel 6a. Ove sedmice na mreži su se pojavile nove informacije i prva fotografija (naravno, teško je provjeriti njenu autentičnost) pakiranja ovog telefona. Ona otkriva izbočenje pri vrhu stražnjeg dijela telefona u kojem su smještene kamere i bljeskalica.

Rezolucija glavne kamere iznosit će 12MP, dok će pored nje biti ultraširoka kamera s 12,2MP senzorom. Što se tiče prednje kamere, njena rezolucija iznosit će 8MP. Pixel 6a, prema dosadašnjim glasinama, trebao bi imati OLED ekran dijagonale 6,2-inča (FullHD+ rezolucija) i bateriju kapaciteta 5000 mAh. Do sada nije bilo službenih informacija kada bi Google mogao predstaviti ovaj telefon, a glasine su spominjale da će to biti na konferenciji Google I/O koja će se održati u maju.

Google Pixel 6a packaging leaks, suggests launch imminent

Ipak, objavljene fotografije pakiranja modela Pixel 6a pokazuju da bi to ipak moglo biti ranije te se ne treba čuditi ako Google već ovaj mjesec predstavi i u pusti u prodaju ovaj smartphone koji bi mogao biti jedan od najzanimljivijih i best buy uređaja na tržištu pametnih telefona, piše Pocket Lint.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...