ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE SERGEJ LAVROV: "Imamo dokumente koji pokazuju pravu istinu o masakru u Buči"

"Danas ćemo preko našeg stalnog predstavnika (u UN-u) organizirati press-konferenciju na kojoj ćemo predočiti dokumente o pravoj naravi događaja", rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

  • Svijet

  • 04. Apr. 2022  04. Apr. 2022

  • 4

Rusija će predočiti "dokumente koji svjedoče o pravoj naravi događaja" u ukrajinskom gradu Buči, gdje su snage Moskve optužene za pokolj nad civilima, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

"Danas ćemo preko našeg stalnog predstavnika (u UN-u) organizirati press-konferenciju na kojoj ćemo predočiti dokumente o pravoj naravi događaja", rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova dodaje da će se konferencija održati u 21:30 po srednjoeuropskom vremenu u UN-ovu sjedištu u New Yorku.

Kremlj je i ranije odlučno odbijao sve optužbe u vezi s otkrićem velikog broja trupala civila u Buči, blizu Kijeva, nakon povlačenja ruskih snaga.

Lavrov je snimke trupala nazvao "lažnima", osudivši "propagandno-dezinformacijsku" kampanju.

Rusija od 24. februara vodi vojnu ofanzivu u Ukrajini.

Rusko i ukrajinsko izaslanstvo već sedmicama pregovaraju kako bi postigli dogovor i zaustavili sukob.

Lavrov je u ponedjeljak ocijenio da ukrajinsko izaslanstvo od prošle sedmice pokazuje više "osjećaja za stvarnost", rekavši da "još postoje izgledi za dogovor".

Odgovarajući na novinarsko pitanje o kritici američkog predsjednika Joea Bidena, koji je Putina nazvao "ratnim zločincem", ruski ministar vanjskih poslova je osudio "bahatost američkih čelnika", kojima je poručio da se prisjete sukoba u Iraku i u Libiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...