NESTVARNE SCENE S PARKETA: Pogledajte šta se događalo na "najsramotnijoj utakmici u historiji košarke". Klubovi izbačeni iz lige...

Navijači na tribinama su se smijali jer su znali da ekipe namještaju rezultat za bolje pozicije u doigravanju. Ipak, tamo ih neće biti.

  • Šareni svijet

  • 05. Apr. 2022  05. Apr. 2022

  • 0

Prošloga vikenda je u malteškoj ligi odigrana utakmica koju su tamošnji mediji nazvali najsramotnijom utakmicom u historiji košarke. Kada se pogleda kako je ona izgledala, opis djeluje itekako tačan. Riječ je o jednom od najvećih namještanja utakmica ikada viđenih na sportskim terenima.

Depiro i Hibernians su utakmicu završili rezultatom 69:68 u korist domaćih nakon što nisu postigli nijedan koš u posljednjih 6 minuta i 30 sekundi igre. Nije ishod bio takav zato što su košarkaši loši pa nisu mogli pogoditi koš, već zato što niko nije ni pokušao dobaciti do njega.

Šest i po minuta se igrala utakmica puna gubljenja posjeda tokom kojih se lopta poput loptice za fliper odbijala po terenu, a niko nije pokazao ni trunku želje da je baci prema košu. Navijači na tribinama su se smijali jer su znali da ekipe namještaju rezultat za bolje pozicije u doigravanju. Ipak, tamo ih neće biti.

Malteški savez poništio je utakmicu i oba kluba odmah izbacio iz lige. Također, oba kluba su dobila kaznu oduzimanja tri boda za sljedeću sezonu, a treneri su suspendirani i neće moći voditi ekipe sljedeće sezone. Igrači obje ekipe dobili su tri utakmice suspenzije zbog "sumnjivog" ponašanja u posljednjih šest minuta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...