TEŠKO MU PALO: Radončić odmah zaprijetio tužbom Begiću - "Zapjenušani političar će..."

"Poznati repertoar višegodišnjih ponovljenih SDA uvreda na moj račun, zapjenušani političar će imati prilike dokazivati na redovnom sudu", napisao je Radončić.

  • Mini market

  • 05. Apr. 2022  05. Apr. 2022

"Mafijaši lažu i za ramazan. Nego, ima li gdje logopeda u zatvoru? Pitam za Radončića? Samo građanska BiH, udbaši, džaba vam sve“, poručio je sinoć potpredsjednik DF-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini prof. dr. Zlatan Begić putem Facebooka, reagujući na tirade koje SBB-ov stranački bilten "Dnevni avaz" objavljuje o protivnicima izbornih reformi kojima se nastoji zadovoljiti željama lidera HDZ-a Dragana Čovića, a što Radončić svesrdno podržava. 

alt

Reagujući na ovu Begićevu poruku, lider SBB-a Fahrudin Radončić je danas putem instagram profila zaprijetio tužbom. 

"Moja izjava zagrebačkom 'Večenjem listu' da Bošnjaci ne trebaju birati predstavnike hrvatskog naroda, što su uostalom javno rekle i mnoge druge bošnjačke relevantne političke i vjerske ličnosti, izazvala je očekivanu cenzura-reakciju pojedinih visokih funkcionera DF-a.

Poznati repertoar višegodišnjih ponovljenih SDA uvreda na moj račun, zapjenušani političar će imati prilike dokazivati na redovnom sudu.

Ali ovdje je mnogo važnije nešto drugo: Političare DF-a koji javno i legitimno govore da 'može samo građanska i nikakva druga BiH', treba upitati: A šta će onda oni u vlasti, čak i u Vijeću ministara BiH, baš sa tri najrigidnije nacionalne stranke - SNSD-om, HDZ-om i SDA-om?

Očigledno, 'građani' svoja uvjerenja zapaljivo i energično brane samo u vrijeme izbornih kampanja i dok se ne otvore kapije vlasti", napisao je Radončić. 

Vezane vijesti

trenutak ...