AMERIČKI PREDSJEDNIK NIKADA ODLUČNIJI: "Izbrisat ćemo zadnjih 15 godina ruskog napretka"

Biden je rekao da je "cijeli svijet vidio brutalnost i nehumanost" u Buči te je pozvao odgovorne nacije da se "ujedine i kazne počinitelje".

  • Svijet

  • 06. Apr. 2022  06. Apr. 2022

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden danas se prilikom govora u Washingtonu dotakao i masakra u ukrajinskom gradu Buči. 

Biden je rekao da je "cijeli svijet vidio brutalnost i nehumanost" u Buči te je pozvao odgovorne nacije da se "ujedine i kazne počinitelje".

"Civili koji su hladnokrvno ubijeni i bačeni u masovne grobnice. Ostavili su cijelom svijetu da to vidi, bez ikakve izlike ili opravdanja. To je ništa manje nego golemi ratni zločin", rekao je Biden.

"Odgovorne nacije moraju se ujediniti i kazniti počinitelje. Zajedno s našim partnerima i saveznicima nastavit ćemo dizati trošak rata za Putina, nanositi mu bol i dodatno ekonomski izolirati Rusiju", rekao je Biden.

Američki predsjednik rekao je da Zapad poduzima korake koji će "smanjiti BDP Rusije za više od 10% ove godine" pa dodao da će ekonomske sankcije "vjerovatno izbrisati zadnjih 15 godina ruskog napretka".

Ponovio je da će potpisati izvršnu uredbu kojom se zabranjuju sve američke investicije u Rusiju.

"Zahvaljujući hrabrosti i borbenom duhu ukrajinskog naroda, Rusija je već doživjela neuspjeh i nije uspjela ostvariti svoje prvobitne ratne ciljeve. Rusija je htjela zauzeti Kijev, srušiti ukrajinsku demokraciju i izabranu vladu. Kijev i danas stoji, a vlada je i dalje na vlasti", rekao je Biden.

"No, borba je daleko od gotove. Rat će se nastaviti još dugo, ali Amerika će nastaviti biti uz Ukrajinu i ukrajinski narod u borbi za slobodu", zaključio je Biden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...