AMERIČKI AMBASADOR NA STRATIŠTU IZNAD SARAJEVA: Michael Murphy odao počast žrtvama zločina na Kazanima. - "Mušan Topalović Caco naredio je ubistva..."

Čestitao je čelnicima Sarajeva što su podigli spomen-obilježje žrtvama te poručio da “pomirenje zahtijeva priznavanje svih teških istina prošlosti”.

  • Vijesti

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 4

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy posjetio je jutros Kazane i odao počast građanima Sarajeva koji su ubijeni tokom 1992 i 1993. godine.

“Rat u BiH 1992-1995 bio je užasna tragedija. Zato je dužnost današnjih čelnika promicati pomirenje, pozivati počinitelje zločina na odgovornost, te odati priznanje i odati počast žrtvama. Nedavno sam odao počast žrtvama na Kazanima”, napisao je Murphy na Twitteru.

Čestitao je čelnicima Sarajeva što su podigli spomen-obilježje žrtvama te poručio da “pomirenje zahtijeva priznavanje svih teških istina prošlosti”.

“Spomen-obilježje Kazani je nepotpuno bez imena svih žrtava i jasnog, otvorenog priznanja počinitelja zločina. Mušan Topalović Caco, zapovjednik Desete brdske brigade Armije RBiH, naredio je ubistva na Kazanima. Radujem se danu kada će spomen-obilježje na Kazanima sadržavati i ovu činjenicu”, zaključio je ambasador Murphy.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...