OVE ZEMLJE SU STALE NA STRANU RUSIJE: Stigla prva reakcija iz Kremlja

Protiv izbacivanja Rusije iz UN-ovog Vijeća bile su 24 zemlje. To su: Alžir, Bjelorusija, Bolivija, Burundi, Centralnoafrička republika, Kina, Kongo, Kuba, Sjeverna Koreja, Eritreja, Etiopija, Gabon, Iran, Kazahstan, Kirgistan, Laos, Mali, Nikaragva, Rusija, Sirija, Tadžikistan, Uzbekistan, Vijetnam i Zimbabve.

  • Svijet

  • 07. Apr. 2022  07. Apr. 2022

  • 1

Generalna skupština Ujedinjenih nacija izglasala je izbacivanje Rusije iz Vijeća za ljudska prava. Za prijedlog je glasalo više od dvije trećine od 193 zemlje koje sudjeluju u radu Genelralne skupštine. Za izbacivanje Rusije glasale su sve zemlje našeg regiona.

Protiv izbacivanja Rusije iz UN-ovog Vijeća bile su 24 zemlje. To su: Alžir, Bjelorusija, Bolivija, Burundi, Centralnoafrička Republika, Kina, Kongo, Kuba, Sjeverna Koreja, Eritreja, Etiopija, Gabon, Iran, Kazahstan, Kirgistan, Laos, Mali, Nikaragva, Rusija, Sirija, Tadžikistan, Uzbekistan, Vijetnam i Zimbabve.

Ranije je Rusija upozorila da će se sve zemlje koje glasaju za izbacivanje, ali i one neutralne označiti kao “neprijateljske”.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov upravo daje intervju za Sky News. Izbacivanje Rusije iz Vijeća kraktko je prokomentarisao.

“Žao nam je zbog toga, nastavit ćemo da branimo naše interese koristeći svako moguće zakonsko sredstvo, nastavit ćemo da pojašnjavamo naš stav”, kazao je Peskov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...