ADIS AHMETOVIĆ ZA "BILD": "Dodika smo razotkrili, vrijeme je za oštre sankcije"

“Neukusne izjave gospodina Dodika nisu me lično pogodile”, objasnio je Ahmetović za "Bild". “Ali njegov verbalni napad nedvojbeno dokazuje: mi, demokratske snage, razotkrili smo ga kao autokrata.”

  • Vijesti

  • 08. Apr. 2022  08. Apr. 2022

  • 3

 Desničarski predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpuno se izbezumio: “Kad ga vidim, podsjeća me na Hitlerjugend”, napao je njemačkog zastupnika u Bundestagu Adisa Ahmetovića (28, SPD), piše Bild.

Kao izvjestitelj za Zapadni Balkan, Ahmetović je opredijeljen za dosljednije djelovanje Njemačke u Bosni i Hercegovini. Tamo proruski Dodik već dugi niz godina zagovara odcjepljenje svoje konstitutivne republike. Mladi političar SPD-a stoga poziva Bundeswehr na sudjelovanje u mirovnoj misiji EU.

Sada je izbezumljeni bosanski političar koji teži “velikoj Srbiji” na konferenciji za novinare u četvrtak izvrijeđao njemački Bundeswehr i nazvao ih nacistima.

“Neukusne izjave gospodina Dodika nisu me lično pogodile”, objasnio je Ahmetović za Bild. “Ali njegov verbalni napad nedvojbeno dokazuje: mi, demokratske snage, razotkrili smo ga kao autokrata.”

Ako Dodik uspije da odvoji Republiku Srpsku od Bosne i Hecegovine, a tiranin Kremlja Vladimir Putin (69) prizna njezinu nezavisnost, postoji opasnost od novog rata u Evropi.

“Politika ustupaka posljednjih godina je propala i sada tome mora konačno doći kraj. Vrijeme je za oštre sankcije Miloradu Dodiku i ostalim etnonacionalistima. Na primjer, trebamo im zamrznuti imovinu”, traži Ahmetović.

Osim toga, Bundeswehr mora sudjelovati u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kako bi se osigurao mir i stabilnost na terenu. Moramo spriječiti novi sukob u Evropi i stabilizirati situaciju”, nastavio je Ahmetović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...