MAĐARSKI BORBENI AVIONI PRATILI AVION AIR SERBIA NA LETU IZ RUSIJE: Evo šta je razlog

Ranije danas ruska agencija RIA Novosti javila je da je avion na liniji Beograd-Moskva dobio poruku o prijetnji bombom, nakon čega je bezbjedno sletio na aerodrom Šeremetjevo.

  • Regija

  • 08. Apr. 2022  08. Apr. 2022

  • 1

Mađarsko ministarstvo odbrane saopćilo je danas da su borbeni avioni te zemlje Gripen danas u dva navrata ispratili iz svog zračnog prostora avione Air Serbije na letovima iz Rusije zbog dojava o bombi.

U saopćenju se navodi, da je mađarski borbeni avion "Gripen" podignut kako bi ispratio srpski putnički avion na letu iz Sankt Peterburga za Beograd, a da je prethodno iz zračnog prostora mađarske ispraćen i srbijanski avion na relaciji Moskva - Beograd, prenosi MTI.

Ranije danas ruska agencija RIA Novosti javila je da je avion na liniji Beograd-Moskva dobio poruku o prijetnji bombom, nakon čega je bezbjedno sletio na aerodrom Šeremetjevo.

Tokom današnjeg dana mediji su javili i da su borbeni avioni sa oznakama Belgije ispratili avion kompanije Air Serbia, koji je išao iz Sankt Peterburga ka Beogradu, tokom preleta iznad teritorije Litvanije.

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao da je u srijedu ruska zračna kontrola obavijestila Srbiju da je jedan borbeni avion NATO u ruskom zračnom prostoru pratio let Air Serbije, na letu Moskva-Beograd, nedaleko od ruske granice sa Latvijom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...