DEMONSTRACIJA SILE I MOĆI: Aleksandar Vučić prisustvuje noćnoj vježbi Vojske Srbije

Na vježbi učestvuje više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protuzračne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

  • Regija

  • 09. Apr. 2022  09. Apr. 2022

  • 1

Odbrambenom operacijom u noćnim uslovima završava se višednevna vježba Vojske Srbije "Vatreni štit 2022".

Završnim aktivnostima združene taktičke vježbe sa bojevim gađanjem prisustvovat će vojni i državni vrh na čelu sa predsjednikom Republike, Aleksandrom Vučićem.

Na vježbi učestvuje više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protuzračne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Prvi put će biti prikazano dejstvo noću novouvedenog protuoklopnog raketnog sistema "Kornet-M", koji posjeduje sposobnosti za uništenje kompozitnog čelika do 1,3 metra ili armiranog betona do tri i po metra na daljinama do 8.000 metara, prenosi Blic.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Pasuljanske livade gdje će prisustvovati vježbi, a prvo je pozdravio vojnike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...