NESVAKIDAŠNJI OBJEKAT: U Džakarti otvoren restoran koji visi u vazduhu na 50 metara visine (VIDEO)

U indonezijskom gradu nedavno je otvoren nesvakidašnji restoran Lounge in The Sky, koji će gostima pružiti jedinstveno iskustvo objedovanja na 50 metara visine.

  • Šareni svijet

  • 09. Apr. 2022  09. Apr. 2022

  • 0

Ljudi koji žele jesti ručak ili večeru na letećoj platformi sada to mogu u Džakarti. U indonezijskom gradu nedavno je otvoren nesvakidašnji restoran Lounge in The Sky, koji će gostima pružiti jedinstveno iskustvo objedovanja na 50 metara visine.

Tokom jednog sata večere, gosti će se prepustiti iskustvu ručka na otvorenom koji se svrstava u red “najekstravagantnijih” na svijetu. Ovakav tip restorana otvoren je prvi put u Indoneziji, a treći je takav u svijetu nakon Belgije i Malezije.

Tokom uživanja u obrocima, gosti će koristiti pojaseve, a prateće osoblje će biti opremljeno sigurnosnim pojasevima. Nadzornici će upoznati goste sa sigurnosnim propisima prije podizanja platforme. Na platformu od jednom može stati 32 ljudi, a cijena obroka u ovom restoranu kreće se od 110 do 260 dolara.

Restoran ima određena pravila za svoje goste, uključujući minimalnu starost od 17 godina i više, maksimalnu težinu od 150 kilograma i minimalnu visinu od 135 centimetara.

Teleskopska dizalica od 300 tona drži Lounge in The Sky u vazduhu, a restoran će se u Džakarti zadržati tri mjeseca. Gosti mogu rezervisati svoja mjesta preko, a na listi čekanja prije otvaranja restorana bilo je preko 5.000 gostiju.

Tri paketa za goste uključuju standardnu ​​klasu za 112 dolara, poslovnu klasu za 225 dolara i prvu klasu za 260.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...