UBICA IZ ČAČKA BRANIO SE ŠUTNJOM: "Imao samo jedan zahtjev na saslušanju"

"Prije mjesec dana je pušten sa odjeljenja čačanske bolnice, liječio se od narkomanije. Često je potezao nož na njih", naveo je ranije naš izvor.

  • Hronika

  • 10. Apr. 2022  10. Apr. 2022

  • 3

Prema saznanjima portala Nova.rs, jučer popodne pred tužiocem saslušan je osumnjičeni Ilija Glišović. On je po službenoj dužnosti imao branioca. Ilija se branio šutnjom i njemu je produžen pritvor do 30 dana.

Prema našim saznanjima, izrazio je želju da ga brani čačanski advokat Ivan Čvrkić.

"Sutra ću ga posjetiti u pritvoru i nakon toga ću odlučiti da li ću ga braniti“, rekao nam je za "Novu" Čvrkić.

Podsjećanja radi, Ilija je u petak uvečer nožem ubio majku Slađanu, oca Milana i dedu Sretena. Njihova tijela pronašao je Ilijin rođeni brat Nikola i odmah je pozvao policiju koja je ubrzo uhapsila osumnjičenog. Inače, kako su komšije ispričale za naš portal, Ilija je odranije poznat po problematičnom ponašanju.

Privođen je zbog nasilničkog ponašanja, tačnije zbog nasilja u porodici, ali i zbog narkotika, a poznanici njegove porodice kažu i da je jedan određeni vremenski period proveo u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici.

"Prije mjesec dana je pušten sa odjeljenja čačanske bolnice, liječio se od narkomanije. Često je potezao nož na njih", naveo je ranije naš izvor.

Podsjećanja radi, Ilija G. došao je prije dva dana do kuće svojih roditelja, a onda je nožem izbo majku, oca i dedu. Njegov stariji brat Nikola pronašao je tijela i odmah pozvao policiju. Osumnjičenom Iliji, koji je jučer uhapšen, određeno je zadržavanje do 48 sata nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...