RAT UŽIVO: Pukovnija Azov tvrdi da je Rusija u Mariupolju upotrijebila hemijsko oružje

Danas je 47. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minutu pratite na portalu "Slobodna Bosna"!

  • Vijesti

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 25

22:58 Finska vlada, koju vodi socijaldemokratkinja Sanna Marin, dobila je punu podršku da pokrene proces podnošenja zahtjeva za ulazak u članstvo najvećeg i najjačeg vojnog saveza. Na istom je putu i Švedska koju vodi premijerka Magdalena Andersson, socijaldemokratkinja.

22:45 Pukovnija Azov tvrdi da je Rusija upotrijebila hemijsko oružje u Mariupolju. "Tvar je distribuirana dronom, a žrtve imaju otežano disanje", objavili su. "Prije otprilike sat vremena ruske okupacijske snage upotrijebile su otrovnu tvar nepoznatog porijekla protiv ukrajinske vojske i civila u gradu Mariupolju, koja je bačena s neprijateljske bespilotne letjelice", navodi se u objavi. Možda je to prva poznata ruska upotreba hemijskog oružja u Ukrajini. Zasad nema službene potvrde ovih informacija.

 "Prije otprilike sat vremena ruske okupacijske snage upotrijebile su otrovnu tvar nepoznatog porijekla protiv ukrajinske vojske i civila u gradu Mariupolju, koja je bačena s neprijateljske bespilotne letjelice", stoji u objavi.

22:25 Evropski policijski ured (Europol) priopćio je u ponedjeljak da je počeo veliku operaciju na čijoj je meti imovina ruskih pojedinaca i firmi kojima su uvedene sankcije zbog rata u Ukrajini.

Agencija sa sjedištem u Den Haagu počela je operaciju nazvanu "Oscar" zajedno sa zemljama članicama Evropske unije te s agencijama Eurojustom i Frontexom.

Zadaća operacije je "poduprijeti finansijske istrage zemalja članica EU-a protiv nezakonite imovine u vlasništvu fizičkih i pravnih subjekata sankcioniranih zbog ruske invazije na Ukrajinu", navodi Europol u priopćenju.

22:02 Italija navrat-nanos traži dodatnu opskrbu plinom po svijetu, kako bi se oslobodila ovisnosti o Rusiji i sramote da svojim uplatama za ruski plin financira ubijanja i razaranja po Ukrajini. Danas je u tu svrhu u alžirski glavni grad Alger (al-Jazāʾir) došao talijanski premijer Mario Draghi te je s alžirskim predsjednikom Abdelmadjidom Tebbouneom potpisao Izjavu o suradnji, o čemu je večeras govorio na konferenciji za novinare.

21:28 Nekoliko sati nakon što je ured austrijskog kancelara izdao priopćenje o razgovoru Karla Nehammera s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prema kojemu je sastanak koji "nije bio prijateljski" trajao oko sat i pol vremena, a bio je izrazito težak, sa svojom verzijom se oglasio i Kremlj.

Glasnogovornik Dmitrij Peskov rekao je da je sastanak, ako se uzmu u obzir trenutni standardi, trajao kratko.

- Razgovor nije dugo trajao. Gledajući trenutne standarde, bio je kratak, rekao je.

Na molbu da prokomentira Nehammerovu izjavu da nije optimističan nakon razgovora, Peskov je naglasio da za sada nije upoznat s rezultatima sastanka i da ništa ne može reći osim da se održao u Putinovoj rezidenciji u Podmoskovlju.

21:21 Francuski policajci doputovali su u Lavov na zapadu Ukrajine, kako bi s ukrajinskim kolegama učestvovali u "istrazi o ratnim zločinima počinjenim u okolini Kijeva", priopćio je u ponedjeljak francuski veleposlanik u Ukrajini.

Ovo je prvi strani tim koji pruža takvu pomoć, objavio je na Twitteru ambasador Etienne de Poncins.

21:05 Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Verešuk optužila je Rusiju da u ruske zatvore odvodi ukrajinske civile.

- Imamo mnogo svećenika, novinara, aktivista, gradonačelnika i općenito civila koji su u ruskim zatvorima, koji čak nisu ni na teritoriju Ukrajine, nego su u Kursku, Rostovu... Sve ih prisilno drže, rekla je Verešuk.

20:56 Slovačka će razmotriti ideju da Ukrajini pošalje svoje borbene avione MiG-29, ali samo ako zauzvrat dobije alternativnu zaštitu za svoj zračni prostor.

20:33 Protjerivanje 18 ruskih diplomata iz Hrvatske je „kontraproduktivno“ za odnose dviju država, a ta odluka je dio „stare priče EU-a“, priopćio je u ponedjeljak ruski ambasador Andrej Nesterenko.

20:16 Poznati ruski disident Vladimir Kara-Murza, koji je preživio dva pokušaja trovanja, priveden je ispred svoje zgrade u Moskvi, poručuju ruski mediji, a prenosi CNN.

19:58 Francuska je odlučila protjerati šestero ruskih diplomata iz zemlje, prenosi AFP.

- Šest ruskih agenata koji su operirali pod krinkom da su diplomati i čije su aktivnosti suprotne našim nacionalnim interesima proglašavamo personama non grata... rekli su iz Ministarstva vanjskih poslova.

19:44 Zamjenik gradonačelnika Mariupolja Serhij Orlov poručio je da nije istina da je u "Mariupolju na pomolu zadnja bitka".

Orlov je reagirao na misteriozni Facebook post koji je objavljen na neslužbenoj stranici 36. brigade marinaca Ukrajinskih oružanih snaga, a u kojem je pisalo da postrojba ostaje bez municije i da se bliže "zadnjoj bici".

- Nekima od nas slijedi smrt, a nekima zarobljeništvo, pisalo je u postu u kojem se tvrdilo i da postrojbe u Mariupolju nisu dobile nove zalihe od početka bitke za grad,

No, neki Ukrajinci tvrde da je autentičnost ove objave, koja je napisana na ruskom jeziku, upitna:

- Situacija u Mariupolju nije takva. Apsolutno je jasno da je stranica 36. brigade hakirana, kaže vojni stručnjak Andrij Shor, a piše BBC.

Drugi tvrde da je post autentičan i njegov sadržaj - istinit:

- Koliko god bismo svi mi željeli misliti da je ta objava lažna, rezultat sabotaže ili hakiranja, sve što je tamo napisano je istina, kaže pak volonterka u oružanim snagama Alina Mihajlova na Facebooku.

Ukrajinski dužnosnici tvrde pak da njihove snage i dalje drže položaje u Mariupolju, a zamjenik gradonačelnika dodaje da se "borba nastavlja".

19:28 Litvanska premijerka Ingrida Simonyte posjetila je u ponedjeljak u društvu s ukrajinskim kolegom Denisom Šmigalom gradić Borodjanku blizu Kijeva koji je uništen u granatiranju i gdje su tijekom ruske okupacije navodno počinjeni zločini.

Šmigal je na Telegramu objavio fotografije sa Simonyte ispred uništenih i izgorjelih zgrada bez prozora.

- Riječima se ne da opisati ono što sam vidjela i doživjela ovdje, napisala je na Twitteru premijerka Litve koja je među glavnim podupirateljima Ukrajine u pružanju otpora ruskoj agresiji.

19:05  "Ovo nije bio prijateljski susret", izjavio je austrijski kancelar Nehammer nakon sastanka s ruskim predsjednikom Putinom. Kako javlja Reuters, dvojica lidera susrela su se u Putinovoj službenoj rezidenciji Novo Ogarjovo izvan Moskve. Službenih fotografija nije bilo zbog straha, kako tumači Kronen Zeitung, da bi ruska strana prizor rukovanja mogla iskoristiti u propagandne svrhe.

18:57 Neimenovani zapadni službenici poručili su kako očekuju da će Rusija "udvostručiti ili čak utrostručiti" svoje snage u Donbasu. Prvi dio tih snaga već je počeo dolaziti iz Bjelorusije, kako su se ranije povukle iz okolice Kijeva.

No, taj će proces pregrupiranja snaga "potrajati neko vrijeme", a uz to nije sasvim sigurno koliko je tih trupa uopće sposobno za povratak u borbu, piše Guardian.

18:46 Rusija tvrdi da Ukrajina, uz pomoć britanskih obavještajaca, priprema nove lažne optužbe o ruskom nasilju nad civilima. "Nove lažne inscenirane provokacije koje optužuju oružane snage Ruske Federacije za navodno okrutno postupanje prema stanovništvu Ukrajine priprema režim u Kijevu pod vodstvom britanskih specijalnih službi na teritoriju regije Sumi", saopćilo je rusko ministarstvo obrane. Podsjeća vas na srpsku propagandu iz 90-ih?

18:32 Indijski premijer Narendra Modi kaže da je više puta apelirao na ruskog predsjednika Vladimira Putina i ukrajinskog Volodimira Zelenskog da održe izravne razgovore. Govoreći tokom videopoziva s američkim predsjednikom Joeom Bidenom, Modi je rekao da je rat u Ukrajini "zabrinjavajući" i osudio je ubijanje nevinih ljudi. "Nadamo se da će razgovori između Rusije i Ukrajine dovesti do mira", kazao je.

18:16 Više je ljudi poginulo u napadima "konstantnog granatiranja" na Harkiv danas, rekao je gradonačelnik regije. Igor Terehov je dodao da je među ubijenima i jedno dijete. Harkiv, koji je drugi po veličini grad u Ukrajini, razoren je napadima od početka rata.

18:06 Ukrajinske snage i dalje imaju kontrolu nad lukom Mariupolj, rekao je glavni ukrajinski vojni zapovjednik general Valerij Zalužnji. Podsjetimo, separatisti tvrde da su oni preuzeli kontrolu nad lukom.

17:36 Ruska nastavnica rekla je za Radio Slobodu da se našla pod kaznenom istragom od kraja marta, nakon što su učenici tajno snimili njene antiratne komentare koje je izrekla u učionici.

17:28 Europljani, zabrinuti kako da nadoknade plin i naftu koji su stizali iz Rusije, previđaju da je i Rusija bila sretna s tako velikom i platežno sposobnom mušterijom. No sada ni Rusiji neće biti lako naći alternativu.

17:06 Vođa proruskih separatista kaže kako je Mariupolj pod njihovom kontrolom. “Što se tiče luke Mariupolj, ona je već pod našom kontrolom”, rekao je čelnik samoprozvane republike Donetsk Denis Pušilin, javljaju Ria Novosti.

16:58 Austrijski kancelar Karl Nehammer danas je posjetio Rusiju i susreo se s Vladimirom Putinom, a sudeći prema njegovim izjavama, sastanak je završen.

16:32 Penzionisani zračni vicemaršal Sean Bell analizirao je za "Sky News" koji bi mogli biti sljedeći potezi Rusije. Objasnio je da satelitske snimke "vrlo jasno" pokazuju da se ruske snage "kreću na jug prema Harkivu" i da je "gađan aerodrom u Dnjepru". Dodao je da je aerodrom "gotovo sigurno" napadnut jer je to ruta opskrbe Ukrajine.

16:24 Italija je zaplijenila imovinu vrijednu oko 105 miliona eura u vlasništvu bivšeg ruskog vozača Formule 1 Nikite Dmitrijeviča Mazepina i njegovog oca oligarha.

16:18 Sjeverna Koreja osudila SAD zbog izbacivanja Rusije iz Vijeća za ljudska prava UN-a.

16:02 Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da je imenovanje ruskog generala zvanog Sirijski Mesar da vodi rat u Ukrajini "u skladu" s Putinovim vođenjem rata.

15:40 Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da snage Kremlja neće zaustaviti svoju vojnu operaciju u Ukrajini prije sljedeće runde mirovnih pregovora.

15:20 Njemački proizvođač oružja Rheinmetall sprema se na slanje 50 rabljenih tenkova tipa Leopard 1, objavile su njemačke novine Handelsblatt.

Šef uprave Rheinmetalla Armin Papperger rekao je za Handelsblatt da bi prvi tenkovi već mogli biti isporučeni Ukrajini, a ostali bi trebali uslijediti kroz period od tri mjeseca - pod uvjetom da slanje odobri njemačka vlada.

15:00 Ukrajinske snage u opkoljenom gradu Mariupolju navodno se pripremaju za posljednju bitku s Rusima, koji već šest sedmica pokušavaju osvojiti taj grad, javlja AFP.

"Danas će vjerovatno biti zadnja bitka s obzirom na to da nam nestaje streljiva", stoji u Facebook objavi 36. brigade marinaca ukrajinskih oružanih snaga.

"Za neke od nas to znači smrt, za ostale zarobljeništvo", objavili su ukrajinski marinci koji brane Mariupolj pa dodali kako ih je ruska vojska okružila i potisnula.

14:43 Šef diplomatije EU Josep Borell upozorio je uoči sastanka evropskih ministara vanjskih poslova u Bruxellesu da bi Rusija sutra mogla pokrenuti ogromnu ofanzivu u Donbasu, regiji na istoku Ukrajine. 

14:35 Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, u Ukrajini je ubijen još jedan ruski pukovnik. Bude li to potvrđeno, radit će se o devetom ruskom pukovniku ubijenom u ratu koji je započeo prije 46 dana. 

Pukovnik Aleksander Bespalov bio je zapovjednik 59. tenkovske pukovnije ruske vojske. Nije jasno gdje i kako je ubijen, navodi BBC.

14:25 Češki šef diplomatije Jan Lipavsky danas je rekao da svjetski lideri "moraju poduzeti svaku vrstu napora kako bi se barem malo olakšala situacija" u Ukrajini.

Govoreći uoči sastanka evropskih ministara vanjskih poslova u Luksemburgu, Lipavsky je rekao da bi Ukrajini svakako pomogli humanitarni koridori pa dodao: "S druge strane, ne budite naivni. Putin je počinio ove stravične ratne zločine i masakre i morao bi biti kažnjen zbog toga."

14:00 Ukrajinski predsjednik kaže da nije spreman dati bilo koji dio Ukrajine u zamjenu za mir u zemlji.

U razgovoru sa Scottom Pelleyjem iz CBS-a Volodimir Zelenski također kaže da nikada ne bi priznao Krim kao ruski teritorij uprkos tome što je poluotok pripojen Rusiji 2014. godine.

13:45 Rusija je upozorila Švedsku i Finsku da njihov potencijalni ulazak u NATO, kojem su obje zemlje sve bliže od početka ruske invazije na Ukrajinu, ne bi doprinio stabilnosti Evrope.

Glasnogovornik Vladimira Putina Dmitrij Peskov rekao je danas novinarima da "NATO ostaje savez usmjeren prema konfrontaciji", javlja BBC News.

U isto vrijeme su američki odbrambeni dužnosnici poručili da je ruska invazija na Ukrajinu "ogromna strateška pogreška" koja će vrlo vjerovatno rezultirati povećanjem članstva NATO saveza

13:30 Više od 20 posto ruskih vojnika za koje je potvrđeno da su poginuli tokom rata u Ukrajini su časnici, uključujući 10 pukovnika, 20 potpukovnika, 31 bojnika i 155 nižih časnika, javlja BBC.

13:15 Ruska novinarka Marina Ovsjanjikova, koja je postala ikona ruskog otpora protiv rata u Ukrajini kada je poslala takvu poruku usred vijesti prokremaljske televizije, izvještavat će iz Ukrajine i Rusije za njemački dnevnik Die Welt.

13:00 Deseci hiljada ljudi najvjerovatnije su ubijeni u ruskom napadu na ukrajinski jugoistočni grad Mariupolj, izjavio je predsjednik Volodimir Zelenski u ponedjeljak, dok je zatražio od Seula bilo kakvu vojnu pomoć koju može pružiti.

"Mariupolj je razoren, deseci hiljada su ubijeni, ali uprkos tome Rusi ne zaustavljaju svoju ofanzivu", izjavio je Zelenski u videoobraćanju južnokorejskim poslanicima.

alt

12:45 Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novu kartu koja prikazuje manevre ruskih snaga na ratištu u Ukrajini..

Prema procjeni britanskih obavještajaca, očekuje se da će Rusi poslati dodatne snage na istok Ukrajine, gdje bi trebali ući iz Rusije. 

12:30 Posjeta austrijskog kancelara Karla Nehammera koji će se danas sastati s Vladimirom Putinom trebao bi ruskom predsjedniku predočiti istinu o ratu u Ukrajini, rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg.

"Bitno je reći mu licem u lice kakva je stvarnost: da je ovaj predsjednik de facto moralno izgubio rat", rekao je Schallenberg nakon dolaska na sastanak s kolegama iz EU u Luksemburgu.

12:21 Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson objavio je jutros da obustavlja sve poslovne aktivnosti u Rusiji, procijenivši troškove tog poteza na 95 miliona dolara.

12:15 Proruske snage u Donjecku rekle su da će intenzivirati borbu na istoku Ukrajine.

"Sada će operacija biti intenzivirana. Što više odgađamo, to više civilno stanovništvo pati jer je talac ove situacije. Identificirali smo područja u kojima je potrebno ubrzati određene korake", prenosi ruska agencija RIA izjavu Denisa Pušilina, čelnika samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

12:00 Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock kaže da Njemačka smatra kako ima velikih naznaka da su u Ukrajini počinjeni ratni zločini. 

"Imamo velike naznake ratnih zločina", rekla je prije sastanka s evropskim kolegama ministrima u Luksemburgu. "Na kraju će sudovi morati odlučiti, ali za nas je ključno osigurati svu evidenciju", dodala je, prenosi Reuters. 

11:45 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da Rusija gomila desetke hiljada vojnika za sljedeću ofanzivu, prenosi Reuters.

Obraćajući se južnokorejskim zastupnicima, rekao je da Rusija neće stati dok ne bude prisiljena stati.

11:20 Potpredsjednica ukrajinske vlade potvrdila je da će danas biti otvoreno devet humanitarnih koridora za pokušaje evakuacije.

Planirani koridori pomoći će evakuaciji ljudi iz istočnih ukrajinskih regija, rekla je Irina Vereščuk.

Među evakuacijskim rutama je i ona za ljude koji se evakuiraju privatnim prijevozom iz opkoljenog južnog grada Mariupolja.

10:55 Ukrajina će zbog ruske invazije u 2022. pretrpjeti ekonomski pad od 45.1 posto, a značajni negativni učinci rata i sankcija Rusiji pogodit će i zemlje u nastajanju i razvoju na prostoru Evrope i središnje Azije, procjene su Svjetske banke.

10:45 Ruske snage uništile su raketne sisteme S-300 u Ukrajini, tvrdi rusko ministarstvo odbrane. 

Ministarstvo je saopćilo da su ruski projektili Kalibr lansirani s mora uništili četiri lansera S-300 koji su bili skriveni u hangaru na periferiji Dnjipra.

Rusko Ministarstvo odbrane nije otkrilo koja je evropska država isporučila sisteme S-300, ali je saopćeno da je u napadu stradalo i 25 ruskih vojnika.

10:30 Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba upozorava zapadne političare da bi mogli biti meta kampanja dezinformiranja iz Rusije zbog uvođenja sankcija i isporuke oružja Ukrajini.

"Rusija zna da je opskrba oružjem neophodna za Ukrajinu i mobilizira sve napore da to potkopa. Moskva je pripremila golemu informacijsku kampanju usmjerenu na strane medije i političare. Njihova fabrika trolova može slati neželjene mailove i preplaviti komentare u medijima dezinformacijama o Ukrajini. Nemojte nasjedati na to", napisao je Kuleba na Twitteru. 

10.05 Ukrajinska 4. brigada za brzo reagiranje uništila ruski/LPR T-72 MBT u Luganskoj oblasti.

09.30 Ruska najnovija ofanziva u Donbasu je već počela, rekao je jutros visoki ukrajinski dužnosnik, pa dodao kako Rusija nastavlja gomilati snage u toj istočnoj regiji Ukrajine.

"Iz moje tačke gledišta, velika ofanziva je već počela", rekao je na javnoj televiziji Vadim Denisenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

"Moramo shvatiti da ovo neće biti ponavljanje 24. februara, kad su krenuli prvi zračni udari i eksplozije i kad smo rekli 'rat je počeo'. Velika ofanziva je de facto već počela", dodao je.

08.30 Gubici Rusije u ratu protiv Ukrajine od početka invazije: još 200 ljudi, dva aviona, tri tenka, 12 BBM...

Slika

07.45 Napad kod Zolotyja je odbijen, Rusi su pucali na sve gradove u regiji Lugansk, javlja Ukrainska pravda.

Slika

07.20 Dok se ruske snage povlače prema istočnoj Ukrajini, u selima koja su napustili otkrivaju se užasi. 

U Andrivki, oko 60 kilometara udaljenoj od glavnog grada Kijeva, živjelo je oko 1000 ljudi. Najmanje 40 njih je ubijeno, piše BBC. Odveli Antona (23) dan nakon rođendana. Tijelo je pronađeno unakaženo

Anton Iščenko je proslavio svoj 23. rođendan. Dan kasnije su ga ruske snage pod prijetnjom oružjem odvele iz njegove kuće u Andrivki.

Njegova porodica pronašla je njegovo tijelo mjesec dana kasnije, nakon što su ruske snage protjerane. Bio je toliko osakaćen da su ga morali prepoznati po odjeći.

"Možda bi se, da se otišao boriti negdje drugdje, vratio u jednom komadu", kaže Antonova baka Tetiana. Jedva govori kroz suze. 

"Kada je moj muž rekao Rusima: 'Umjesto njega uzmite mene', uperili su mitraljez u njega i rekli: 'Idi kući ili ćemo vas obojicu odvesti'." 

Tijelo 23-godišnjeg Tetianinog unuka Antona sad leži na rubu groblja u Andrivki. Tek su ga sada uspjeli pokopati. Anton se školovao za električara. 

"Htjeli smo ga pokopati zasebno i sa svećenikom, ne samo u masovnoj grobnici", rekla je i dodala: "Imam dvije kćeri, a on je bio naš dječak. Imali smo samo jednog dječaka".

Andrivka, na putu od Kijeva do bjeloruske granice, teško je stradala u višemjesečnoj okupaciji. Mnoge kuće su uništene i danas su u ruševinama. 

06.25 Sirene za zračne napade oglasile su se širom Ukrajine, uključujući regije Lavov, Kijev, Dnjepar i Zaporožja, javljaju lokalni mediji.

05.25 Ukrajinsko topništvo 53. mehanizirane brigade udara rusku opremu u regiji Donbas u jugoistočnoj Ukrajini.

05.10 Oružane snage Ukrajine su tokom jučerašnjeg dana uništile 8 neprijateljskih "ptica" i 3 krstareće rakete, javljaju ukrajinski mediji.

Slika

05.00 U Buzovi kod Kijeva pronađen grob s mrtvim Ukrajincima, navosi se u izvještaju britanskih obavještajaca.

04.00 Ruske snage ubile su 10 ljudi, među kojima i dijete u napadima na Harkivsku oblast na istoku Ukrajine.

Jedanaest osoba je povrijeđeno.

03.00 Britanci: Postoji još dokaza o ruskim ratnim zločinima

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novi izvještaj o ruskim zločinima. Kako tvrde Britanci, pojavljuju se novi dokazi o ratnim zločinima nakon ruskog povlačenja sa sjevera Ukrajine.

To uključuje otkrivenu improviziranu grobnicu u blizini Buzove, kao i optužbe o silovanju koje su počinili ruski vojnici.

02.00 Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski upozorava svoju naciju da će nadolazeća sedmica biti ključna, kao i svaka do sada.

Govoreći u svom noćnom obraćanju, Zelenski je rekao: "Sljedeća sedmica neće biti ništa manje važna od prethodnih. Bit će jednako napeto i još odgovornije. Rusija će se još više bojati. Bojati poraza. Bojati toga da će se istina morati priznati."

Slika

"Ruske trupe će krenuti u još veće operacije na istoku naše države. Protiv nas mogu upotrijebiti još više projektila, još više zračnih bombi, ali mi se pripremamo za njihova djelovanja. Odgovorit ćemo. Bit ćemo još aktivniji u opskrbi oružjem i u informiranju ljudi."

Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...