ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKO KOMŠIĆ: "Između toga da odstupi ili postupi Schmidt izabrao drugo, ali to nije dovoljno"

Ranije je Komšić pozvao Schmidta da reagira ili da odstupi sa pozicije visokog predstavnika.

  • Politika

  • 12. Apr. 2022  12. Apr. 2022

  • 5

Pristižu i prve reakcije na odluku visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da iskoristi Bonske ovlasti i ukine Zakon o nepokretnoj imovini RS-a, koji je u četvrtak trebao stupiti na snagu.

Među prvima je reagovao član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Između toga da postupi ili odstupi, Schmidt je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antiustavne zakone a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS", kazao je Komšić.

Ranije je Komšić pozvao Schmidta da reagira ili da odstupi sa pozicije visokog predstavnika.

Schmidt je ovu odluku saopćio danas na press-konferenciji pred zgradom OHR-a, a ona stupa na snagu odmah nakon objave na internet stranici OHR-a.

"Danas sam kao visoki predstavnik donio nalog o obustavi primjene zakona o nepokretnoj imovini koji se koristi za funkcionisanje javne vlasti RS-a. Obustavio sam primjenu zakona do ocjene Ustavnog suda. Danas proširujem i zabranu raspolaganja državnom imovinom kako bih je uskladio sa tumačenjem Ustavnog suda", kazao je Schmidt.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...