LEGENDARNI ĆIRO BLAŽEVIĆ POSTAO POČASNI GRAĐANIN TRAVNIKA: "Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, ali sam uvijek spominjao moj rodni grad"

"Vrlo često se pitam jesam li zaslužio tu privilegiju, odgovaram da jesam! Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam spominjao moj Travnik", rekao je Blažević.

  • Sport

  • 13. Apr. 2022  13. Apr. 2022

  • 1

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević proglašen je u srijedu počasnim građaninom u rodnom Travniku.

Općinsko vijeće Travnika jednoglasno je potvrdilo Ćiru Blaževića za počasnog građanina kao prvu tačku dnevnog reda sjednice u srijedu, a proslavljeni trener u videoporuci zahvalio je za priznanje.

"Vrlo često se pitam jesam li zaslužio tu privilegiju, odgovaram da jesam! Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam spominjao moj Travnik", rekao je Blažević.

Potom je zahvalio načelniku Kenanu Dautoviću i predsjednici Općinskog vijeća Vlatki Lovrinović te vijećnicima zbog privilegije koja mu je ukazana.

Dautović je ponosan na ovaj odabir jer Ćiro nikada nije krio da je iz Travnika.

"Njegovi roditelji su željeli da se odrekne nadimka Ćiro, ali i u Zagrebu su mu skandirali 'Ćiro, Ćiro' i ostao je Ćiro. Bio je trener brojnih momčadi, s Hrvatskom je bio treći na svijetu, vodio je dosta klubova i gdje god je hodio, spominjao je odakle je", kazao je Dautović.

Podsjetimo, Ćiro već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...