RUSIJA NARUŽILA SRBIJU: "Možda imamo različite poglede na prijateljstvo, mi svoje prijatelje..."

Ona je navela da Rusija razumije da su mnoge države koje žele da vode nezavisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, prije svega SAD-a, i da moraju da idu na kompromise.

  • Regija

  • 13. Apr. 2022  13. Apr. 2022

  • 3

Rusija računa na dosljednu poziciju Srbije prema Rusiji u okviru međunarodnih organizacija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, prenosi Sputnjik.

“Bilježimo izjave srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Bilježimo i izjave srpske strane da im je Rusija prijatelj. Možda imamo različite poglede na prijateljstvo. Mi svoje prijatelje u teškim trenucima uvijek podržavamo”, saopštila je.

Ona je navela da Rusija razumije da su mnoge države koje žele da vode nezavisnu, izbalansiranu politiku pod jakim pritiskom, prije svega SAD-a, i da moraju da idu na kompromise.

“Ako je riječ o onima koji se proglašavaju našim prijateljima, onda je to nemoguće razumjeti. Polazimo od toga da će se naši tradicionalni partneri u svom djelovanju u okviru međunarodnih organizacija na raznim multilateralnim platformama dosljedno držati stavova koji odražavaju njihove istinske nacionalne interese i istinski prijateljski odnos prema nama”, zaključila je Zaharova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...