"SB" NA PRESSU MINISTRA ŠTETE: "Nakon 60 godina krećemo u rekonstrukciju pruge..." (FOTO)

Kaže da mu je jasno da se sve osporava. Sve je politika. Dodao je da će pruga od Ilidže do Čengić Vile biti završena u roku.

  • Vijesti

  • 14. Apr. 2022  14. Apr. 2022

  • 0

Ministar saobraćaja Kantona Sarajeva Adnan Šteta imao je danas vanredno obraćanje za javnost. Teme su bile rekonstrukcija tramvajske pruge i nabavku novih trolejbusa.

Medijima se obratio, kako kaže, zbog mnogih neistina u posljednje vrijeme od opozicionih stranaka u Vladi i njihovih medija.

“Nisam se oglašavao na način da svaki dan demantujemo one koji iznose laži. Samo djelima govorimo i to se vidi u gradu. Popravljamo grad i državu u pripremamo bolji život novim generacijama. Znam da je politika prljava stvar. Došla je nova generacija političara koja ne bježi od odgovornosti i radi nešto što ovi nisu uradili 30 godina”, kaže ministar Šteta.

Javna gradska vozila, tramvaji, trolejbusi, rekontsrukcija pruge, trolejbuska mreža za Vogošću, tramvaj do Hrasnice. Ovo su planovi ministarstva koje vodi Adnan Šteta.

“Nakon 60 godina krećemo u rekonstrukciju pruge koja zadnjih 20 godina nije bila uslovna. To je trenutno najkompleksniji infrastrukturni projekat u BiH. Kada smo krenuli u to, svjesni smo bili potencijalnih problema. Mogli smo da šutimo i povučemo se ili da hrabro uđemo u projekte. Tender je završen u maju prošle godine, ugovor potpisan u junu sa kineskom kompanijom i u augustu počeli radovi. Rok je 720 dana ili 24 mjeseca od počekta radova za rekonstrukciju pruge, njene prve faze”, dodao je Šteta.

Kaže da mu je jasno da se sve osporava. Sve je politika. Dodao je da će pruga od Ilidže do Čengić Vile biti završena u roku.

“Brige za prugu nema. Bit će završena kako je planirano. Pojavljuju se informacije kako smo kupili trolejbuse. Mi smo kupili prvi put nakon 40 godina nova vozila. Imaju EU certifikat i EU norme, najsavremenija vozila u ovom dijelu Evrope. Ovo nije kupio SDP, ni Adnan ni Vlada, već građani. Mi upravljamo njihovim novcem. 35 novih trolejbusa imamo i nadamo se da ćemo produžiti do Vogošće. Elektroprivreda je prijetila da će ugasiti struju zbog duga Grasa. Mi to nećemo dozvoliti. Pokušavaju kroz razne opstrukcije. Građani imaju u novembru priliku da ocjene naš rad. Mi radimo djelima i ne bojimo se”, zaključio je Šteta, navodi N1.

Reporter "Slobodne Bosne" je bio na pressu, fotografije pogledajte u našoj galeriji!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...