GRADONAČELNIK BANJALUKE OTVORIO "MUZEJ KRIMINALA": Stanivuković kaže da je posvećen onima koji su oštetili budžete grada i entiteta RS

Kriminal je  Stanivuković uporedio sa umjetnošću. Republika Srpska ima  umjetnike koji su veoma kreativni kad je u pitanju izvlačenje novca iz budžeta.

  • Vijesti

  • 14. Apr. 2022  14. Apr. 2022

  • 1

Muzej kriminala od danas je otvoren u Banjoj Luci. Otvorio ga je gradonačelnik Draško Stanivuković u čast onima za koje kaže da su oštetili budžet Banje Luke i RS-a. Na eksponatima su prikazani projekti koji su počeli kao dobra ideja, a završili kao afere povezane sa kriminalom i korupcijom.

Perfromansom koji je nazvan ''Muzej kriminala'' Stanivuković je iznio niz optužbi o navodnim krađama. Kralo se od igle do lokomotive, poručio je Stanivuković, akcentirajući na aferu u vezi s nabavkom kiseonika.

„Na osnovu pribavljenih materijalnih dokaza utvrđeno je da predmet sporne nabavke kiseonika medicinskih i tegničkih gasova u dvogodišnjem periodu. Šta kažu? Utvrđeno je da TGT a.d. Laktaši u spornom vremenskom periodu nije uvezao ni jednu seriju medicinskog kiseonika. To je rekao tužilac, a ne ja“.

Kriminal je  Stanivuković uporedio sa umjetnošću. Republika Srpska ima  umjetnike koji su veoma kreativni kad je u pitanju izvlačenje novca iz budžeta.

„Naš Mikelanđelo je Popović. Jeste li vidjeli onu tapetu kako je on ukrasio? To je velika umjetnina, uzeo je gospodin 6.000 maraka dao za neke cvjetne dekore. To je naš Mikelanđelo. Naš Pikasao je Đoko Ekvador. Kako je on naslikao svoje zgrade bez građevinske dozvole?“.

Na otvaranje ovog neobičnog muzeja došli su i građani koji su podržali Stanivukovića.

Navode Javnog tužilaštva RS-a i optužbe koje je uputio gradonačelnik Stanivuković,  direktor UKC-a Vlado Đajić nije želio komentarisati, ali je ponovio kako je  u UKC-u korišten ispravan kiseonik.

Nakon otvaranja „Muzeja kriminala“ građani su mogli vidjeti na eksponatima brojne projekte od kojih su nastale velike kriminalne afere, a o kojima su mediji izvještavali. Od ekspres restorana „Akvana“, slučajeva „Kajak“, pokretne bolnice Vlade RS-a i druge koruptivne afere koje građani dobro pamte.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...