TEGELTIJA FRUSTRIRAN IZETBEGOVIĆEVIM RIJEČIMA: Dodikov savjetnik prešao s ćirilice na latinicu, pa postao „stručnjak“ za islam…

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 14

Kritike na račun lidera SDA Bakira Izetbegovića na Twitteru je izrekao Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Izetbegović na skupu SDA kaže: 'Cilj nam je pomiriti islam i demokratiju'. Međutim ili nije dovoljno upućen (što sumnjam) ili svjesno obmanjuje ljude. Naime, islam i demokratija su nespojivi, to ne kažem ja nego svi važni islamski učenjaci od Fahda b. Abdulaziza do Sejida Kutba.

Prema Islamu 'sva vlast pripada Allahu', a demokratija je zapadna tvorevina neprirodna i nespojiva sa islamom. Islamu je prirodna teokratija, a ne demokratija. Jedino ako Izetbegović nije neki novi islamski mislilac koji će uspostaviti novi pravac u islamu“, poručio je Milan Tegeltija.

Tegeltija je bio toliko frustriran Izetbegovićevim riječima da nije stigao post objaviti na ćiriličnom pismu, što redovno čini kako bi dokazao svoje srpstvo.

A šta tek reći za razinu pismenosti bivšeg predsjednika VSTV-a BiH…

(SB)

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...