VUKANOVIĆ PROZIVA DODIKA: "Preko svojih pijuna i ucijenjenih poslušnika pokušava organizovati skup podrške sebi i Željki"

"Drsko je, i sramno što Milorad Dodik ponovo pokušava zloupotrijebiti demobilisane borce Vojske Republike Srpske", kaže on.

  • Mini market

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 0

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović prokomentarisao je na svom blogu najavljene proteste Boračke organizacije RS-a u znak podrške vlasti zbog nedavnih sankcija iz Velike Britanije, Njemačke i OHR-a.

"Drsko je, i sramno što Milorad Dodik ponovo pokušava zloupotrijebiti demobilisane borce Vojske Republike Srpske, koje je u više navrata grubo ponizio otimajući stečena prava, i što preko svojih pijuna i ucijenjenih poslušnika pokušava organizovati skup podrške sebi i Željki i skrivati se iza naroda kao posljednja kukavica. Uz pomoć ostataka stare službe Državne bezbjednosti, marioneta i plaćenika, režim je u očaju i panici, ne bira sredstva u pokušaju da uhvati slamku spasa i staljinističkog metodama pokušava na silu izvesti ucjenjene i porobljene da budu statisti na njegovoj predstavi lažne podrške naroda, koji je postao žrtva njegove sumanute, pogubne izdajničke nacionalne politike, navodi on.

Vukanović dodaje kako je i ovaj put kao i svaki do sada na površinu izašla "bulumenta njegovih ljudi iz sjene koji iza sinekuse narodnih jasala kliču lažnom ocu nacije", i pozivaju narod na proteste.

Zbog toga ne čudi horsko pjevanje Dodikovog slavuja iz sjene, Cicka Bjelice, Nenada Nešića, Aleksandra Pavića, Anđelkovića, Rakovića i drugih lažnih analitičara i plaćenika koji će do srijede graktati u režimskim medijima i na mig službe davati unaprijed napisane izjave.

On poziva na bojkot, kako kaže, ove režimske predstave.

"Takođe, pozivam borce da se javno ograde od Savića, Vukotića, Župljanina i ostalih plaćenika koji su prodali borce za mrvice, i umjesto da pozivaju borce da izađu na ulice zbog nepravde i podijela i teškog položaja boračke populacije, oni traže da oni budu pijuni i štite onoga ko ih je doveo u tešku poziciju. Vrhunski patriotizam je da odstupe i povuku se oni koji su opljačkali i porobili svoj narod i Republiku Srpsku", rekao je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...