DODIKOV SAVJETNIK MILAN TEGELTIJA POČEO TUMAČITI ISLAM: "Smiješni su ovi promotori zapadnih vrijednosti iz Sarajeva, ne može se biti 'malo musliman'"

"Ali presmiješan je pristup nekih 'urbanih sarajevskih promotora zapadnih vrijednosti' koji se istovremeno identifikuju kao muslimani", rekao je Tegeltija.

  • Mini market

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 7

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a i aktuelni savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je uputio kritiku "sarajevskim promotorima zapadnih vrijednosti".

Njemu je zasmetalo što se pojedini "urbani promotori zapadnih vrijednosti" identifikuju kao muslimani. U maniru teologa, Tegeltija ovaj put poručuje kako se ne može biti "malo musliman".

"Ali presmiješan je pristup nekih “urbanih sarajevskih promotora zapadnih vrijednosti” koji se istovremeno identifikuju kao muslimani. Ne može se biti 'malo musliman'. Islam je sistem vrijednosti, način života i odnosa prema Bogu i svijetu oko sebe, ili ga prihavataš u cjelini ili ne", poručio je Tegeltija.

U komentarima na ovaj tweet, jedan korisnik je Tegeltiji poručio da treba "organizovati neki tečaj: Od liberalnog do radikalnog islama", kako bi drugima prenio svoje "znanje".

Na to je Tegeltija odgovorio kako "liberalni islam ne postoji".

"Ne postoji liberalni islam, kao što ne postoji ni liberalno hrišćanstvo, judaizam. Religije u svojoj suštini nisu liberalne. Pokušaj liberalizacije religije ih vodi u sekte. Katoličanstvo je doduše pravilo neke institucionalne pokušaje liberalizacije, ali je sada na teškom ispitu", odgovorio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...