ŠOKANTNE TVRDNJE PROFESORA HADŽIDEDIĆA: „Pitanje je hoćemo li doživjeti izbore! Evropa radi na rasturanju BiH…“ (VIDEO)

Oni idu na disoluciju! Idu na to da se BiH sama raspadne i to je odavno na dnevnom redu! Od BiH neće ostati ništa ako se sva državna imovina prenese na RS i Federaciju, kazao je Hadžidedić.

  • Politika

  • 17. Apr. 2022  17. Apr. 2022

  • 31

"Zapadne sile instalirale Dodika! Uživao je podršku Amerike, a podršku EU uživa još uvijek! Rusija se pojavila kao zakašnjeli igrač! Evropa radi na rasturanju BiH! EU nas ne priznaje kao državu! Upitno je hoće li BiH doživjeti izbore! Dodik i Vučić idu na to da se BiH sama raspadne", kazao je profesor Zlatko Hadžidedić gostujući u programu Face televizije, te dodao:

-Dejton nikada nije ni trebao biti na snazi s obzirom na to da nikada nije ratificiran! Dejton ima mnogo slabih tačaka! Vlast je istupila iz Dejtona! Ukoliko jedna strana istupi iz Dejtona, on ne može ostati na snazi! Onima iz Federacije koji ne reaguju očigledno Dejton odgovara i sviđa im se! Pomoću Izbornog zakona se vrši državni udar! Sve su to koordinirane aktivnosti usmjerene na rušenje BiH! Podjela zemlje je ustanovljena u Lisabonskim pregovorima, utvrđena u Dejtonu! Ono što se dešava u NSRS je nastavak podjele zemlje! Nekima u Federaciji BiH je komad zemlje bitniji od njenog suvereniteta i opstanka čitave zemlje! Ako bi građani tražili da se istupi iz Dejtona, postoje dvije mogućnosti: da se vratimo na pravno stanje, odnosno Ustav RBiH ili da se vratimo na bespravno stanje, stanje rata! Ustav BiH nikada nije ratificiran u Parlamentu! Dejton kao dokument nije usvojen po proceduri i nije ratificiran! Ulazimo u pregovore koji vode ispod Dejtona! Po pravu, zadnja je Ustavnog suda!

Problem sa Schmidtom je što ni on ne zna šta i kako! Schmidt je došao da popravi stanje, a napravio je veću eroziju! Schmidt je rekao da Ustavni sud donese odluku o državnoj imovini, a zapravo tu odluku će donijeti Parlament! Schmidt je potvrdio Zakon o nepokretnoj imovini RS-a time što ga je suspendovao! On ga je samo zamrznuo, nije ga ukinuo! Imao je pravo i sve razloge da ga ukine! I sada ima pravo, ako odmrznu Zakon, da ga ukine! Schmidt nema šta da traži kod Vučića! To je samo znak nepriznavanja BiH kao države! On priznaje tumačenje da je BiH protektorat Srbije i Hrvatske i da su Srbija i Hrvatska tutori BiH! Srbija i Hrvatska nisu garanti mira, kao što uporno lažu! One su strane u sukobu koje su potpisale mirovni sporazum! Taj potpis se može tumačiti i kao kapitualacija ako su odustali od agresije! Samo je Amerika garant! Schmidtov odlazak kod Vučića je udvaranje Srbiji! Srbija se tretira kao presudan faktor na Balkanu! BiH se tretira kao teritorija na kojoj Srbija i Hrvatska mogu slobodno da vršljaju i čine šta god im je volja! Milanovićevo postrojavanje HVO-a znak da smo pod okupacijom! Ako je Srbija najjača na Balkanu, što nije dobila ratove koje je vodila!? Srbija ima zasluge za pomoć oko rušenja Otomanskog Carstva! Po mišljenju mnogih, BiH je ostatak Otomanske Imperije! Evropa je zasnovala svoj identitet na krstaškim ratovima! Oni imaju usađen antiislamski sentiment! Problem BiH nije samo “višak muslimana”! I Albanija ima taj problem, ali BiH se nikada nije proglasila nacionalnom državom!

Zapadne sile instalirale Dodika! Uživao je podršku Amerike, a podršku EU uživa još uvijek! Rusija se pojavila kao zakašnjeli igrač! Evropa toleriše Dodika zbog odnosa unutar same EU, ali i odnosa Njemačke i Rusije! Postoji njemački lobi koji je u određenim relacijama sa oligarsima u Rusiji! Evropa radi na rasturanju BiH! EU nas ne priznaje kao državu! U Lisabonu je trojici poglavica data država da je pretvore u tri privatne teritorije! Evropa uvijek pregovara s trojicom plemenskih vođa, ko god da su ta trojica! Situacija je kritičnija nego 90-ih godina zbog toga što su institucije do kraja potkopane! 1992. smo imali kakve-takve institucije s kojima smo ušli u rat! Ne znam da li će ova država doživjeti Izbore! Izbori se ne podrazumijevaju u ovoj situaciji kakva je sada! Ako se nastavi Dodikova politika i nepoštovanje visokog predstavnika, visoki predstavnik se suzdrži da ga smijeni, a Tužilaštvo ne poduzme ništa, onda je pitanje da li ćemo dočekati Izbore!

Ne zna se kako će se završiti rat između Rusije i Ukrajine! Pitanje je da li će Rusija izvesti taj rat negdje drugdje! Mnogi iz EU daju Rusiji signal svojom zabrinutošću da je BiH moguća meta! Ne očekujem ništa spektakularno od Rusije! Ni Dodik ni Vučić neće poduzeti korake koji vode ka secesiji! Oni idu na disoluciju! Idu na to da se BiH sama raspadne i to je odavno na dnevnom redu! Od BiH neće ostati ništa ako se sva državna imovina prenese na RS i Federaciju! Ovo je raspad sistema, raspad svjetskog poretka! Taj raspad je planiran! Kada se raspadao feudalizam i stvarao kapitalizam, nije ga stvarala buržoazija nego feudalci! Sada se raspada kapitalizam i stvara se hiperkapitalizam! Putin samo ide u korak s vremenom! On vidi gdje ide svijet! Novi svjetski poredak će biti mnogo ružniji od svega što smo do sada vidjeli! Doći će do ukidanja demokratije, kazao je Hadžidedić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...