DRAMA U NOVOM PAZARU: Otac ispalio rafal u sina pa se zabarikadirao u kuću

Prema nepotvrđenim informacijama, u pucnjavi je ranjena jedna osoba koja je prebačena u Opštu bolnicu.

  • Hronika

  • 17. Apr. 2022  17. Apr. 2022

  • 2

Novopazarac E. A. (69) pucao je u članove porodice u domu u Ulici Vuka Karadžića poslije čega se zabarikadirao u kući, odbijajući da se, na pozive policije, preda.

Prema nepotvrđenim informacijama, u pucnjavi je ranjena jedna osoba koja je prebačena u Opštu bolnicu.

Policija je zatvorila ulicu i osigurava lice mjesta, javlja Indeksonline.rs

Inače, E. A. je već nekoliko godina u lošim odnosima sa članovima porodice, a već je ranije osuđivan zbog nasilja nad njima. Zbog toga mu je sud i određivao zabranu prilaska sinovima.

On se i u aprilu 2018. godine zabarikadirao u porodičnoj kući, nakon što je pokušao da puca u sinove, ali mu se pištolj zaglavio što su oni iskoristili i pobjegli napolje.

Kada je došla policija, zatvorio se u kući 12 sati, prijeteći da će se raznijeti bombom. Ipak, predao se poslije višesatnih pregovora.

Jedan od sinova upravo je ušao u kuću kako bi pregovarao sa svojim ocem, koji je prije nešto više od sat vremena pucao na njegovog brata rafalnom paljbom.

Policija je na licu mjesta s pancirima i kacigama, a čeka se dolazak specijalne jedinice i pregovaračkog tima MUP-a.

U akciju su uključeni i dronovi koji snimaju teren kako bi se pripadnicima policije olakšalo djelovanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...