SNJEŽANA NOVAKOVIĆ BURSAĆ "OPLELA" PO OPOZICIJI U RS-u: "Kako je moguće biti toliki licemjer"

"Da imaju imalo obraza, barem bi se ovlaš osvrnuli na proste činjenice o tome ko je neustavnim i pravno-nasilnim metodama u ovoj zemlji stvorio problem nadležnosti, pravosuđa, državne imovine", kaže ona.

  • Politika

  • 17. Apr. 2022  17. Apr. 2022

  • 1

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da se reakcije opozicionih stranaka, SDS-a, a posebno PDP-a na najavljeni skup, koji organizuje BORS s ciljem podrške entitetskim institucijama u odbrani ustavnih pozicija i prava Republike Srpske, može shvatiti samo kao "sinhronizovani odgovor na temu zadatu iz određenih centara koji djeluju u Sarajevu, a kojima je potrebna slika podijeljene Republike Srpske i po ovom pitanju".

"Kako je moguće biti toliki licemjer pa mirno okupljanje i izražavanja stavova na temu odbrane sopstvenih prava, bez obzira ko je organizator, nazivati eskalacijom, dizanjem tenzija i drugim nedobronamjernim konstrukcijama, ako ti stavovi upravo idu u pravcu zaštite ustavne pozicije, digniteta, demokratskog i svakog drugog kapaciteta Republike Srpske, posebno imajući na umu da su za Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koji neko pokušava da derogira glasali poslanici svih stranaka u Narodnoj skupštini, osim dva iz SDA, rekla je Bursać i upitala da li je za opoziciju okupljanje na trgovima "dozvoljeno samo po zadatku rušenja insitucija i ugleda Republike Srpske?", prenosi ATV.

Ona je ocijenila da je dovođenje ličnost Milorada Dodika u sve moguće negativne kontekste kontinuitet djelovanja ovih bezidejnih i poslušničkih partija, međutim, tvrdnje da SNSD zagovara sukob i da kreira političke reakcije shodno svojim potrebama je opasno izvrtanje teza i činjenica koje služi da se aktuelna vlast što više ocrni i stvori medijska podloga za moguće nove poteze odmazde, kako neposredno prema rukovodstvu, tako i posredno prema narodu Republike Srpske.

"Da imaju imalo obraza, barem bi se ovlaš osvrnuli na proste činjenice o tome ko je neustavnim i pravno-nasilnim metodama u ovoj zemlji stvorio problem nadležnosti, pravosuđa, državne imovine... i koja strana u BiH ne želi o tome da razgovara, upravo čekajući da će neka sila izvana poraditi na legalizaciji nametnutog stanja, a neka ekipa iz Republike Srpske na to mirno pristati, nazvavši to vjerovatno 'mudrim' i 'evropskim' potezim", istakla je Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...