ALEKSANDAR VUČIĆ U STRAHU: "Ako kažem lični stav o Rusiji i Ukrajini moglo bi biti posljedica po Srbiju"

"Moja kćerka je išla u rusku školu. Ona savršeno govori ruski", rekao je Vučić.

  • Regija

  • 17. Apr. 2022  17. Apr. 2022

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić insinuirao je večeras uoči gostovanja na jednoj srbijanskoj televiziji da se njegov lični stav o agresiji Rusije na Ukrajinu razlikuje od službenog stava države Srbije.

Vučić je na početku upitan za lični odnos prema napadu Rusije na Ukrajinu.

"Ako bi govorio s ličnom konotacijom, moglo bi biti posljedica po Srbiju, tako da na to ne mogu odgovoriti", rekla je predsjednica.

U nastavku je rekao da je on prvi Srbin koji je dobio ruski orden nakon više od stoljeća.

"Ja sam prvi nakon Nikole Pašića dobio orden Aleksandra Nevskog. Moja kćerka je išla u rusku školu. Ona savršeno govori ruski. Mi ostali razumijemo taj politički jezik dovoljno dobro. Sve to na nas užasno pogađa. Moram posebno voditi računa o Srbiji. Ja sam predsjednik Srbije", kazao je Vučić.

Dodao je da je činjenica je da je izgubio dio glasova na izborima jer je govorio o stvarima "koje su loše".

"Da nisam, možda bismo išli i do 65 posto. Ni ja večeras ne mogu pričati ljudima bajke, bit će dobre vijesti, a onda možemo o problemima", rekao je Vučić uoči gostovanja na televiziji Pink.

Podsjećamo, nedavno je Rusija izbačena iz Vijeća za ljudska prava UN-a, a ambasador Srbije je glasao "za". Ova odluka Aleksandra Vučića izazvala je oštre osude u Rusiji, ali i u samoj Srbiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...