INVESTICIJA VRIJEDNA 100 MILIONA MARAKA: Pogledajte kako napreduju radovi na najvećem projektu u sarajevskoj općini Novi Grad…

Inače, ovaj objekat će se nalaziti uz centralni objekat Doma zdravlja Novi Grad na Otoci i trebao bi činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu.

  • Ekonomija

  • 18. Apr. 2022  18. Apr. 2022

  • 0

Napreduju radovi na privatnoj bolnici koju u Sarajevu gradi ASA Grupacija.

alt

"U vrijeme kada je kran u Sarajevu rijetkost, izgradnja nove bolnice, prve u općini Novi Grad napreduje prema planovima investitora ASA Holding grupacije", objavio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Efendić napominje kako je riječ o investiciji vrijednosti veće od stotinu miliona KM koja je u vremenu globalne ekonomske i finansijske krize poželjna u svakom gradu i državi, a naročito u oblasti kao što je zdravstvo i medicina.

alt

U sklopu kompleksa bolnice nalazit će se i objekat “Astro”, prve hemijske fabrike u Bosni i Hercegovini izgrađene u vrijeme Austro-Ugarske, u kojem će biti administracija bolnice kao i amfiteatri za studente i ostale edukacijske sadržaje. 

Izgradnja bolnice bi trebala završiti u narednoj godini. U njoj će svoje zaposlenje naći više stotina medicinskog i drugog osoblja.

alt

Inače, ovaj objekat će se nalaziti uz centralni objekat doma zdravlja Novi Grad na Otoci i trebao bi činiti u cjelini zdravstveni kompleks doma zdravlja i bolnice na jednom mjestu.

alt

Bolnica će u konačnici zapošljavati više stotina ljekara i drugog medicinskog i ostalog osoblja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...