DŽEKO NA PRAGU OSVAJANJA NOVOG TROFEJA: Pogledajte kako je Inter deklasirao Milan i plasirao se u finale Kupa Italije

Inter će u finalu 11. maja u Rimu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojemu se sastaju Juventus i Fiorentina.

  • Sport

  • 20. Apr. 2022  20. Apr. 2022

  • 0

Fudbaleri Intera prvi su finalisti ovosezonskog italijanskog kupa, oni su u uzvratnom dvoboju polufinala savladali gradskog rivala Milan s 3-0.

Veliku prednost Interu je u prvom poluvremenu s dva gola osigurao Lautaro Martinez, prvoga je postigao u 4. minuti na dodavanje Darmiana, a drugoga u 40. minuti kada je asistenciju upisao Correa. Konačni rezultat je u 82. minuti postavio Gosens.

Edin Džeko je utakmicu započeo s klupe, a u igru je ušao u 70. minuti, dok je kod Milana, bh. reprezentativac Rade Krunić zaigrao od 72. minute utakmice.

Inter će u finalu 11. maja u Rimu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojemu se sastaju Juventus i Fiorentina. Njihov susret je na programu u srijedu u Torinu, a Juventus u njega kreće s vodstvom od 1-0 koje je stekao u prvom dvoboju u Firenci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...