SAŠA MAGAZINOVIĆ PITA: "Ko i zašto koči legalizaciju ulja kanabisa?"

“Neka se oni dogovore između sebe ko je kriv, za mene je kompletno Vijeće ministara”, kazao je Magazinović.

  • Politika

  • 20. Apr. 2022  20. Apr. 2022

  • 3

Okončana je još jedna sjednica Vijeća ministara BiH ali na njoj ponovo nije bilo razgovora o eventualnoj legalizaciji ulja kanabisa za zdravstvene svrhe.

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u državnom Parlamentu povodom novog zastoja u proceduri pripreme odgovarajućeg zakona se oglasio putem Twittera. Uz poruku je objavio i faksimil Službenog lista FBiH, iz kojeg se može vidjeti da je Vlada FBiH još u januaru ove godine imenovala Snježanu Bodnaruk za članicu ove komisije i da je ta odluka proslijeđena Ministarstvu civilnih poslova BiH.

"Ulje kanabisa je lijek!!! Od januara čekamo da Vijeće ministara potvrdi ovo imenovanje da bi komisija radila na legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. Nedopustivo!!! Vrijeme je da počnemo istraživati ko i za čiji interes usporava proces legalizacije", napisao je Magazinović.

On u pojašnjenju za Patriju nije mogao precizirati ko tačno vrši zastoj, pa se zato obraća cijelom Vijeću ministara.

“Neka se oni dogovore između sebe ko je kriv, za mene je kompletno Vijeće ministara”, kazao je Magazinović.

Prema nezvaničnim informacijama Ministarstvo sigurnosti BiH trebalo je pripremiti ovu tačku dnevnog reda, ali to nisu uradili.

Podsjećamo, već nekoliko godina se u BiH govori kako bi trebalo legalizirati ulje kanabisa, kao način da se pomogne osobama oboljelim od nekih od najtežih bolesti poput nekih oblika karcinoma, ili multipla skleroze, navodi nap.ba

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...