SANJA VULIĆ U TRANSU: "To su srbomrzačke fantazije usplahirene Bisere Turković, Milorad Dodik nije..."

"Neka nastavi da uživa u bijelom svijetu, jer samo to i zna da radi, ali za promjenu da prestane da u svemu vidi problem i radikalizaciju, jer je ona radikalizacija ovakvim spinovima", navela je Vulić.

  • Mini market

  • 21. Apr. 2022  21. Apr. 2022

  • 3

Zastupnica SNSD-a u Predstavičkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je "usplahirena Bisera Turković sa prekookeanske udaljenosti, nakon što je vidjela masu dobronamjernih ljudi na Trgu Krajine u Banjoj Luci, zavapila da niko ne smije da spominje njenog njemačkog turistu Christiana Schmidta".

Komentirajući mišljenje ministrice Turković o skupu u Banjoj Luci koje je iznijela na Facebooku tvrdeći da su upućene šokantne prijetnje Schmidtu te mu iz Amerike uputila podršku, Vulić je kazala da "Milorad Dodik i Željka Cvijanović nisu organizatori skupa, samim tim ništa niti odobravaju niti kritikuju, dodavši da je narod Republike Srpske dobrodušan i spreman da prašta, te da sigurno niko od učesnika skupa nije pozivao na smrt i linč bilo koga".

"Tu masu naroda koja se okupila na skupu 'Sloboda' u Banjaluci Turkovićeva može da vidi samo na televiziji, pa joj se u tom bijesu i histeriji počelo svašta priviđati. Tako je jedino ona, iskusna radikalna Bisera, vidjela nekakve matrice i ukrajinske scenarije", istakla je Vulićeva.

"Neka nastavi da uživa u bijelom svijetu, jer samo to i zna da radi, ali za promjenu da prestane da u svemu vidi problem i radikalizaciju, jer je ona radikalizacija ovakvim spinovima", navela je Vulić.

"Takođe, ne treba ona da brine ni o turistima i građanima u BiH koji mogu da se osjećaju slobodno i dobrodošlo, bar u Republici Srpskoj, pa tako i njemački turista Schmidt može i treba biti spokojan. Neka on šeta širom FBiH koliko mu volja, a ako želi turistički da upozna Republiku Srpsku, teška srca, pristajem lično da mu budem vodič uz garanciju da mu se ništa neće desiti",  rekla je Vulić, dodavši da su "Srbi uvijek bili i bit će miroljubiv narod i kada to Schmidt spozna, uvjerit će se u srbomrzačke fantazije Bisere Turković".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...