ANDREJ PLENKOVIĆ O IZBORIMA U BiH: "Bit će loše ako budu održani po postojećem Izbornom zakonu"

Podsjeća kako je u posjeti Hrvatskoj bio Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, s kojim je razgovarao o Izbornom zakonu BiH.

  • Vijesti

  • 21. Apr. 2022  21. Apr. 2022

  • 6

Nakon burnog aktuelnog prijepodneva u Saboru, Vlada Hrvatske danas održava svoju redovnu sjednicu. Na početku se obratio premijer Andrej Plenković.

"Jučer smo imali aktuelno prijepodne. Zahvaljujem svima na vašem doprinosu, na odgovorima koji su bili sadržajni i korisni. Vlada je tu da odgovara na sva pitanja iz naše nadležnosti", kazao je premijer Plenković na početku sjednice Vlade.

Podsjeća da se jučer poslijepodne obratio i na raspravi o sastancima Evropskog vijeća.

Osvrnuo se na svoj razgovor s Vladimirom Zelenskim, predsjednikom Ukrajine.

"Zamoljeni smo da i dalje pružamo političku pomoć, kao i druge vidove pomoći, što ćemo i dalje činiti", rekao je Plenković.

Podsjeća kako je u posjeti Hrvatskoj bio Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, s kojim je razgovarao o Izbornom zakonu BiH.

"Trenutni zakon je manjkav i ne omogućuje Hrvatima da izaberu legitimne predstavnike. Žao nam je što bošnjačke stranke na zadnjim pregovorima nisu pronašli zajednički jezik s hrvatskim strankama. Ako izbori budu održani po postojećem zakonu, kao Vlada smatramo da će to biti loše. Govorimo kao susjed, prijatelj, partner, neko ko želi pomoći BiH", poručio je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...