MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Je li štetno pranje podvozja automobila…

Kao jedan od vitalnih dijelova automobila, podvozje je vrlo izloženo svim mogućim utjecajima.

  • Auto

  • 22. Apr. 2022  22. Apr. 2022

  • 0

Osim konstantnih opterećenja u vožnji, tu su so, blato, prašina, kamenčići… Treba li prati podvozje? Na to pitanje odgovorila je njemačka stručna organizacija KÜS-a

"Kada je u pitanju pranje automobila, opće je pravilo manje je više. Ipak, ptičiji izmet, ostatke insekata, smolu s drveća i drugu tvrdokornu prljavštinu uvijek trebate ukloniti što je prije moguće kako ne bi oštetili lak vozila, dok svakodnevnu prljavštinu često ispire i sama kiša.

Općenito, čišćenje podvozja također možete prepustiti kiši. Vožnja po mokrim cestama također uklanja prljavštinu i blato s podvozja. Tada si obično možete uštedjeti na dodatnom strojnom pranju podvozja u autopraonici. U najgorem slučaju, pranje podvozja može donijeti više štete nego koristi. Budući da se voda obično raspršuje pod pritiskom, može dospjeti u elektroniku ili druge osjetljive dijelove vozila.

Pranje podvozja može biti korisno nakon zime kako biste uklonili ostatke soli s ceste koji uzrokuju koroziju. Noviji automobili već su fabrički dobro zaštićeni od hrđe, ali starija vozila osjetljivija su na hrđu i mogla bi imati koristi od toga. U tom slučaju pomaže i zaštita voskom."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...