FORTO DOBIO NOVO POJAČANJE: Našoj stranci pridružio se poznati sarajevski policajac...

Od prvog do posljednjeg dana rata bio je u MUP-u RBiH, a o tome koliko je dao za slobodu svog grada dovoljno govori činjenica da je RVI s invaliditetom od 60 posto.

  • Politika

  • 22. Apr. 2022  22. Apr. 2022

  • 4

Našoj stranci pridružio se Dragan Mioković , poznati sarajevski policajac.

O razlozima za priključenje Mioković kaže: „Možda ću nekom zvučati neskromno, ali svi koji me znaju vjerujem da će se složiti kad kao svoju vrlinu ističe dosljednost. To tražim i od drugih. Naša stranka jedina je na političkoj sceni posljednjim principima za koje se zalaže. Da se razumijemo, to su principi kojima sam se i sam kroz život vodio. Pitanje ljudskih prava i njihove nepovredivosti po bilo kojem osnovu je nešto u čemu je Naša stranka najprincipijelnija. Pokazala je to na različitim primjerima, od zalaganja za dokaze međunarodnih presuda koje se tiču ​​teme, do povorke ponosa.

Moram reći da sam kao građanin Sarajeva definitivno postao ubijeđen da je Naša stranka najbolja opcija za moj grad ali i za državu kad su jedini hrabro stali iza žrtava Kazana i rekli da na spomeniku mora pisati ko je zločin počinio. Kao policajcu, vrlo mi je važno da se za Našu stranku ne vežu nikakve koruptivne i kriminalne afere te da su učinili najviše kad je u pitanju borba protiv korupcije. Spreman sam takvoj stranci ponuditi svoje znanje i iskustvo pogotovo na polju na kojem sam stekao i penziju i brojne zasluge, a to je, prvenstveno, iznalaženje efikasnijih zakonskih rješenja za borbu protiv kriminala, kao i problematika sigurnosti u širem smislu te riječi.“

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, povodom Miokovićevog članstva je izjavio:

„Gospodin Mioković je čovjek izuzetnog profesionalnog i moralnog kredibiliteta, visoko cijenjen i među svojim kolegama, dakle u struci, ali i među svojim sugrađankama i sugrađanima. To je čovjek sa zaslugama za Sarajevo i za BiH. Naravno da osjećam ponos što smo dio istog tima. Svima nama u stranci očekivanja su velika. Ona su opravdana i siguran sam da će biti ostvarena.“

Dragan Mioković završio je Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu. Karijeru je počeo u Odjelu krim-policije u Stanici javne bezbjednosti Stari Grad, nastavio je u Odjelu za krvne i seksualne delikte i zločine međunarodnog prava Centra službe bezbjednosti Sarajevo. Bio je i zamjenik komandanta kontingenta bh. policije pri Misiji UN-a u Istočnom Timoru, šef Ureda policijskog komesara u MUP-u Kantona Sarajevo te analitičar federalnog ministra unutrašnjih poslova. U penziju je otišao 2015. godine.

Od prvog do posljednjeg dana rata bio je u MUP-u RBiH, ao tome koliko je dao za slobodu svog grada dovoljno govori činjenica da je RVI s invaliditetom od 60 posto, navode iz naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...