JANŠIN SDS IZNENAĐEN: "Narod nije nagradio ono što smo za njih uradili za dvije godine"

Upitan da li će lider SDS-a Janez Janša podnijeti ostavku zbog rezultata, Hojs je rekao da je prvo potrebno sačekati zvanične rezultate.

  • Regija

  • 24. Apr. 2022  24. Apr. 2022

  • 4

Prema prvim preliminarnim rezultatima izbora, SDS Janeza Janše osvojio je jedno poslaničko mjesto više nego na prošlim izborima, ali nedovoljno jer su teško izgubili od Pokreta sloboda kojeg predvodi Robert Golob.

Odmah nakon zatvaranja birališta Aleš Hojs, potpredsjednik stranke i ministar unutrašnjih poslova, izašao je pred novinare u sjedištu SDS-a u Ljubljani, prenosi Klix.ba.

On je prokomentarisao preliminarne rezultate izbora koji su pokazali da je na ovogodišnjim parlamentarnim izborima pobjednik Robert Golob sa Pokretom sloboda koji je dobio 42 poslanička mjesta, dok će SDS sljeduje 26.

"Očigledno su birači ponovo izglasali novo lice, jer Robert Golob do sada nije bio dio politike", rekao je Hojs, dodajući da će rezultate vlastite stranke komentarisati tek kada se prebroje glasovi čak i iz najudaljenijih mjesta.

Hojs je ocijenio da su ovi izbori bili "relativno teški" za SDS jer su svi veći mediji bili protiv njih.

Upitan da li će lider SDS-a Janez Janša podnijeti ostavku zbog rezultata, Hojs je rekao da je prvo potrebno sačekati zvanične rezultate.

Lider poslaničke grupe SDS-a Danijel Krivec bio je iznenađen što narod "nije nagradio ono što su za njih uradili za dvije godine mandata".

On je rekao i da će biti potrebno sačekati zvanične rezultate, a ako budu kako pokazuju paralelni izbori, čestitat će pobjedniku.

Upitan da li je došlo vrijeme za promjenu u vrhu SDS-a, on je, slično kao i ministar unutrašnjih poslova, rekao da za sada poređenje sa rezultatom od prije četiri godine pokazuje da su ga čak i popravili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...