ADIS AHMETOVIĆ NAKON PORAZA JANŠE I LE PEN: "Evropa je pobijedila, sada možemo..."

"(...) nastaviti da radimo zajedno na snažnoj Evropi!"

  • Politika

  • 25. Apr. 2022  25. Apr. 2022

  • 9

Nakon izbora u Francuskoj i Sloveniji te poraza desničara Janeza Janša i Marine Le Pen koji su ubjedljivo izgubili, oglasio se Adis Ahmetović, poslanik njemačkog Bundestaga i član Odbora za vanjske poslove.

"Evropa je pobjedila! Hvala svim prijateljima u Francuskoj i Sloveniji na ovim izbornim rezultatima koji pokazuju jasno opredjeljenje za liberalno-demokratske ideje, a posebno za EU. Rezultat je da će neke autokrate u Evropi biti usamljenije - to je veoma važno. Pogotovo u vrijeme rata, EU neće biti stavljena na test. Sada možemo nastaviti da radimo zajedno na snažnoj Evropi!", poručio je Ahmetović.

Europa hat gewonnen! Danke an alle Freundinnen und Freunde in Frankreich und Slowenien für die Wahlergebnisse,...

Objavljuje Adis AhmetovicPonedjeljak, 25. travnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...