ŠOKANTNE PRIJETNJE IZ KREMLJA: "NATO u suštini ulazi u rat s Rusijom preko opunomoćenika i naoružava ga - RAT ZNAČI RAT"

Komentari su uslijedili nakon što je objavljeno da će SAD dodijeliti dodatnih 713 miliona dolara vojne pomoći - ali da to neće ići izravno Ukrajini, već članicama NATO-a.

  • Vijesti

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 3

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da stalna isporuka 'zapadnog' oružja Ukrajini znači da je NATO savez 'u suštini uključen u rat s Rusijom'.

'Ovo oružje bit će legitimna meta ruskog vojnog djelovanja u kontekstu specijalne operacije', kazao je u intervjuu koji je dao ruskoj državnoj televiziji u ponedjeljak pa nastavio:

'NATO u suštini ulazi u rat s Rusijom preko opunomoćenika i naoružava ga.'

'Rat znači rat', zaključio je.

Njegovi komentari uslijedili su nakon što je objavljeno da će SAD dodijeliti dodatnih 713 miliona dolara vojne pomoći - ali da to neće ići izravno Ukrajini, već članicama NATO-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...