ŠTA ĆE BITI S TWITTEROM: Zabrinutost nakon preuzimanja popularne društvene mreže američkog milijardera Muska...

Borci za ljudska prava smatraju da Twitter nije bilo kakva kompanija.

  • HiTec

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 0

Musk je posebno naglasio kako želi da Twitter postane platforma za slobodu govora te da ga želi poboljšati novim značajkama i algoritmima otvorenog koda te povećati povjerenje ljudi u tu mrežu. Kako će to izgledati u praksi, odnosno što će konkretno napraviti, nije poznato.

O tome je jučer govorio i još uvijek aktuelni izvršni direktor Twittera Parag Agrawal koji je na toj poziciji krajem prošle godine zamijenio Jacka Dorseya. Niti on ne zna Muskove planove, a jedino čime je umirio zaposlenike jest izjavom da, barem trenutno, otkazi nisu planirani. Što se njegove pozicije tiče, rekao je kako ostaje CEO do službenog zaključenja posla, a što će onda biti i ko će preuzeti palicu glavne osobe kompanije, također nije poznato.

"Uistinu postoji neizvjesnost o tome što će se dogoditi jednom kada se zaključi posao", rekao je Agrawal zaposlenicima, a nije imao odgovor niti na pitanje o budućnosti kompanije pod Muskom: "Jednom kada se zaključio posao, ne znamo smjer u kojem će se platforma razvijati."

Jedna od zanimljivosti oko budućnosti Twittera tiče se i bivšeg predsjednika SAD-a Trumpa koji je izbačen s te platforme. Dok Musk ne preuzme kontrolu, njemu će i dalje biti zabranjeno korištenje Twittera, no uz Muskovo insistiranje na slobodi govora, ponovno bi mogao dobiti pristup mreži.

Ipak, nakon svega što je prošao s tom društvenom mrežom, Trump kaže da se ne želi vraćati na Twitter, već da će koristiti svoj Truth Social.

Komentari i očekivanja oko novog razdoblja Twittera su različiti - možemo pročitati razne kritike, ali i pohvale, odnosno optimizam oko budućnosti te mreže i možemo se samo nadati kako će Twitter od sljedeće godine zaista postati još bolja i naprednija platforma, piše "The Verge".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...