URGENTNO IZ SARAJEVA: Vlada KS poziva općinska vijeća da hitno ponište odluke o...

Pozivaju sva općinska vijeća općina iz Kantona Sarajevo koji su donijeli odluku da iste hitno ponište.

  • Politika

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 0

Povodom povećanja komunalnih taksi, iz Vlade Kantona Sarajevo podsjećaju da je to 100 posto prihod općina u KS, a ne Kantona.

Pozivaju sva općinska vijeća općina iz Kantona Sarajevo koji su donijeli odluku o drastičnom povećanju komunalnih taksi da iste hitno ponište.

Potcrtavaju da je Zakonom o komunalnim taksama ispoštovana odluka Ustavnog suda FBiH i da su općinska vijeća nadležna za donošenja odluka o visinama taksi.

"Vlada je zatečena odlukama pojedinih općinskih vijeća o visinama taksi i apelujemo na sva vijeća koja su donijela takve odluke o drastičnim povećanjima taksi da iste ponište i donesu nove odluke", navode iz Vlade Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...