IVANA MARIĆ OTVORENO: "Neka se Milanović drži svoje pruge, bolje da nam ne pomaže, Čoviću najmanje odgovara izmjena postojećeg izbornog zakona..."

"Mi smo u BiH siti problema od naših političara i ne trebaju nam nove tenzije", kazala je Ivana Marić.

  • Mini market

  • 28. Apr. 2022  28. Apr. 2022

  • 0

Politička analitičarka iz Sarajeva Ivana Marić u N1 Newsnightu izjavila je da u BiH nema danas puno reakcija na prijetnju predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da će blokirati pristupanje Finske i Švedske u NATO ako se u BiH ne donese novi izborni zakon.

“Zanimljivo je da su slabe reakcije na Milanovića, valjda su ljudi prestali reagirati. Tragikomično je vidjeti da Finska sad reagira, da to izlazi izvan okvira Hrvatske i BiH. Hrvatska ima problema zbog njegovih izjava. Mi smo u BiH siti problema od naših političara i ne trebaju nam nove tenzije. Vidi se da nema osnovne podatke o tome kakav je položaj ni tko ni kako se bira… Imamo dosta populista u BiH, bilo bi nam drago kad bi se Milanović držao svoje granice i svoje pruge i pustio nas na miru. Bilo bi nam lakše bez njegove pomoći”, poručila je Marić.

Komentirajući najnoviji manevar HDZ-a BiH koji je svoj prijedlog izmjena uvrstio na dnevni red sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a što je SDA blokirala pozivajući se na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka, Ivana Marić je ocijenila da Čoviću i HDZ-u od svih političara u BiH najmanje odgovara izmjena postojećeg izbornog zakona jer na ovaj način oko kandidature Željka Komšića za člana predsjedništva mobiliziraju hrvatsko biračko tijelo oko HDZ-a BiH i blokiraju razvijanje bilo kakve opozicije u hrvatskom političkom korpusu, kazala je Ivana Marić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...