SANIRANJE POSLJEDICA ZEMLJOTRESA: Vlada RS-a sa 150.000 KM pomaže Ljubinje

Prema odluci, hotel u Ljubinju privremeno se ustupa na korištenje Opštinskoj upravi, s obzirom na to da, zbog posljedica zemljotresa, njihov objekat trenutno nije bezbjedan za korištenje.

  • Vijesti

  • 28. Apr. 2022  

  • 0

Sa 150.000 KM Vlada Republike Srpske pomoći će obnovu u Ljubinju. Ta odluka donesena je na današnjoj sjednici "sa ciljem što brže normalizacije života u ovoj lokalnoj zajednici poslije nedavnog zemljotresa".

Prema odluci, hotel u Ljubinju privremeno se ustupa na korištenje Opštinskoj upravi, s obzirom na to da, zbog posljedica zemljotresa, njihov objekat trenutno nije bezbjedan za korištenje.

“Pored toga, donosena je da se iz Fonda solidarnosti 50.000 КM usmjeri za sanaciju objekta Doma zdravlja u Ljubinju, te da se 100.000 КM izdvoji za sanaciju objekta Osnovne škole „Sveti Sava“ i Srednje škole „Svetozar Ćorović“ u Ljubinju (50.000 КM po školi)”, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Danas se, između ostalog, odlučivalo i o penzijama u Republici Srpskoj, na način da se opšti bod i penzije vanredno usklađuju i povećavaju za 10 odsto, i to od majske penzije (penzija koja se isplaćuje u junu).

Za tu namjenu Vladaće mjesečno obezbijeđivati dodatnih 8,14 miliona КM, odnosno 65,12 miliona КM do kraja godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...