SUSRET BISERE TURKOVIĆ I ANTONYJA BLINKENA U WASHINGTONU: "Hvala Vam"

Ministrica je naglasila značaj vraćanja BiH na put reformskih procesa i pune funkcionalnosti institucija za šta je od izuzetnog značaja podrška međunarodnih partnera, posebno, SAD i Evropske unije.

  • Vijesti

  • 28. Apr. 2022  28. Apr. 2022

  • 2

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković zahvalila se, jučer tokom susreta, državnom sekretaru SAD Antony Blinkenu na podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini. 

Ministrica Turković je posebno naglasila važnost osiguravanja kontinuiteta prisustva međunarodnih vojnih snaga u BiH koje doprinose miru i stabilnosti regije kao preduslova za napredak. Izrazila je zahvalnost Blinkenu za jasan stav koji je, u tom smislu, iznio nedavno pred Komitetom za vanjske poslove Kongresa SAD, prenosi Oslobođenje. 

To je, kako je navela, od vitalne važnosti u promijenjenim geopolitičkim i sigurnosnim okolnostima nakon ruske invazije na Ukrajinu. 

Također, ministrica je naglasila značaj vraćanja BiH na put reformskih procesa i pune funkcionalnosti institucija za šta je od izuzetnog značaja podrška međunarodnih partnera, posebno, SAD i Evropske unije.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...