BOMBA IZ MADRIDA: Real je napravio presedan s Lukom Modrićem...

Modrić je u Realu od 2012. godine kada ga je tadašnji trener Jose Mourinho doveo za 35 miliona eura iz Tottenhama.

  • Sport

  • 29. Apr. 2022  29. Apr. 2022

  • 2

Luka Modrić i sljedeće sezone nosit će dres Reala. Madridski klub vijest o produženju ugovora s 36-godišnjim kapitenom hrvatske reprezentacije još uvijek nije objavio, ali španski mediji saznaju da je sve dogovoreno.

Madridski As javlja da je Modrić "zauvijek Realov" te da je dogovorio uvjete novog ugovora. Vodeći klub španskog prvenstva je zbog hrvatskog veznjaka napravio presedan te mu ponudio automatsko produženje ugovora ako se ispune određeni uvjeti sljedeće sezone.

Realovo dugogodišnje pravilo je da veteranima nudi ugovor na samo jednu sezonu, ali je Modrić, kao ljubimac trenera Carla Ancelottija i navijača Reala, dobio ugovor na 1+1 godinu. To znači da će u Realu ostati do ljeta 2024. godine ako sljedeće sezone skupi određen broj nastupa.

Real i Modrić načelno su dogovorili, tvrdi As, da Luka i nakon završetka igračke karijere ostane u klubu u ulozi koju sam odabere. Podsjetimo, Modrić je u Realu od 2012. godine kada ga je tadašnji trener Jose Mourinho doveo za 35 miliona eura iz Tottenhama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...