RUSKI ŠEF DIPLOMACIJE U AKCIJI: Lavrov otkrio šta će se dogoditi ako izbije nuklearni rat…

"Operacije u Donbasu će biti završene kada ciljevi koje sam vam opisao budu sprovedeni i ostvareni", dodao je.

  • Vijesti

  • 30. Apr. 2022  

  • 4

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je rekao da nuklearni rat ne smije biti pokrenut jer u njemu ne može biti pobjednika". Pozvao je i ostale zemlje da se toga pridržavaju.

Istakao je da je Rusija bila „šampion“ u davanju obećanja drugim zemljama da neće nikada započeti nuklearni rat.

Na pitanje da li ruska vojska želi potpunu kontrolu na Donbasom i južnom Ukrajinom kako bi se obezbijedio kopneni koridor za Krim, Lavrov je rekao: „O vojnim sredstvima za postizanje ruskih ciljeva nije na meni da razgovaram“, rekao je on.

Lavrov nije potvrdio ni pitanje da li će operacije u Donbasu biti završene do 9. maja, kada Rusija obilježava Dan pobjede nad nacizmom.

"Operacije u Donbasu će biti završene kada ciljevi koje sam vam opisao budu sprovedeni i ostvareni", dodao je.

Lavrov je umanjio pritisak sankcija zapadnih vlada na Rusiju.

"Oni ne poznaju historiju. Rusija je oduvijek imala sankcije. Ovo posljednje zgražavanje i talas sankcija su pokazali pravo lice Zapada. Oni ne znaju bilo šta o spoljnoj politici Rusije ili o tome kako se ponašati sa Rusijom", zaključio je Lavrov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...