SRBIJA SE UVELIKO NAORUŽAVA: Vučić najavio kupovinu francuskih aviona

Najavljeni su i pregovori sa Velikom Britanijom.

  • Regija

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 1

Danas je na aerodromu "Pukovnik - pilot Milenko Pavlović" održan prikaz dijela sposobnosti vojnih snaga Srbije pod nazivom "Štit 2022“.

Događaju je prisustvovao predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ali i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

U sklopu svog obraćanja Aleksandar Vučić najavio je kupovinu novih aviona iz Francuske.

"Pitali ste me za lovačku avijaciju. Uopće nismo ušli u pregovore s kineskom stranom, ali vidimo kojom brzinom taj lovac bombarder napreduje. Duže vrijeme smo u pregovorima za kupovinu 12 rafala (Dassault Rafale), najkasnije početkom sljedeće godine ćemo biti spremni da ugovorimo kupovinu 6 ili 12 novih rafala".

Najavljeni su i pregovori sa Velikom Britanijom,

"Očekujem pregovore s britanskom stranom oko kupovine tajfuna (Typhoon). Kupili smo onoliko koliko je potrebno, za naš novac i osiguralo ga dovoljno da istovremeno čuvamo i naše nebo, a da istovremeno javni dug ne pređe 60 posto", rekao je Vučić, prenose Novosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...