NATO DIGAO BORBENE AVIONE ZBOG HRVATSKOG AIRBUSA 320: "Izgubio je radiovezu"

Italijanski izvori javljaju da je hrvatski avion Airbus 320 na liniji iz Stockholma za Rim jutros izgubio radiovezu.

  • Regija

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 3

Avion na liniji iz Stockholma za Rim izgubio je radiovezu kad je ušao u italijanski zračni prostor.

Italijanski izvori javljaju da je hrvatski avion Airbus 320 na liniji iz Stockholma za Rim jutros izgubio radiovezu kad je ušao u italijanski zračni prostor, piše Jutarnji list.

Prema tim izvorima, čim se to dogodilo, malo poslije 9 sati, NATO-ov CAOC (Combined Air Operation Centre) u Torrejonu u Španiji, u saradnji s italijanskim Vojnim zrakoplovstvom, izdao je naredbu da se dva eurofightera iz 4. lovačkog jata u Grossetu uzlete i identificiraju avion.

Lovci su uspostavili vizualni kontakt s hrvatskim avionom, ustanovili da nema ničega hitnoga i da nije ugrožena sigurnost.

Netom je ponovo uspostavljena radioveza, lovci su se vratili u Grosseto, te je zaključen alarm u Torrejonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...