DOBILI DOZVOLU: U Švedskoj bi uskoro mogao biti izgrađen prvi spomenik žrtvama genocida u Srebrenici

Ovo će biti trajni svjedok svima, zašto napustismo svoja ognjišta i naselismo druga mjesta daleko od rodnog zavičaja.

  • Društvo

  • 30. Apr. 2022  30. Apr. 2022

  • 1

Na Facebook stranici Bošnjačke islamske zajednice Landskrona objavljeno je da su dobili građevinski dozvolu za gradnju spomenika žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini i za genocid počinjen u Srebrenici.

To bi bio prvi spomenik u Švedskoj.

- Dragi Bošnjaci Landskrone i cijele Švedske. Ovaj mubarek mjesec ramazan je doista poseban, zbog mnogog dobra koje nam Gospodar plemeniti dodijeli. Jučer je bio mubarek petak, poseban dan kod nas muslimana, poseban za Bošnjake Landskrone zbog mnogo dobra koja su se desila. Jedno od dobara je i sljedeće. Jučer je, nakon dužeg perioda pregovora sa gradskim vlastima, upravom za gradnju i gradonačelnikom Landskrone, našem džematu i imamu, dodijeljena građevinska dozvola za gradnju spomenika žrtvama genocida u Bosni i Hercegovini i za genocid počinjen u Srebrenici. Po našim evidencijama, ovo će biti drugi spomenik koji će biti izgrađen, za počinjen genocid na Bošnjacima u Skandinaviji, a prvi u Švedskoj - navedeno je u objavi.

Ističe se da ovim smatraju da se piše jedna nova stranica, historijskog bivstvovanja Bošnjaka u državi Švedskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...