ITALIJA BRUJI O POTEZU EDINA DŽEKE: Trenutak zbog kojeg je Inter ostao u borbi za naslov prvaka...

Tri kola prije kraja prvenstva vodeći Milan je pobjedom ranije otišao na pet bodova prednosti uz utakmicu više. 

  • Sport

  • 02. Maj 2022  

  • 0

Inter je na gostovanju kod Udinesea u 35. kolu Serie A morao pobijediti ako je želio ostati u igri za odbranu naslova. Tri kola prije kraja prvenstva vodeći Milan je pobjedom ranije otišao na pet bodova prednosti uz utakmicu više. 

Gosti su poveli kada je Dimarco centrirao iz kornera, a Perišić nadvisio trojicu suparnika te savladao njihovog golmana Silvestrija. Lautaro Martinez je u 39. minuti povisio vodstvo Intera na 2:0 tako što je iz penala pogodio prečku, pa pokupio odbijanac i zabio. U 72. minuti Ignacio Pussetto smanjio je na konačnih 2:1. 

alt

No, nakon utakmice talijanski mediji pišu o načinu na koji je Inter dobio penal iz kojeg je postigao, kako se pokazalo, odlučujući, pobjednički gol. Tim golom ostao je u mrtvoj trci za naslov s gradskim rivalom.

Talijani pišu kako se čini da je tom prilikom Edin Džeko odglumio i to loše kontakt sa suparničkim igračem Pablom Marijem, nakon čega je teatralno pao. Usprkos svemu tome uspio je zavarati suca Chiffija, ali i VAR sobu te je usprkos burnim protestima igrača Udinesea dosuđen penal za Inter.

Video možete pogledati OVDJE:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...