ZBOG IZAZIVANJA SAOBRAĆAJNE NESREĆE U HERCEGOVINI: Slovencu određen pritvor u trajanju od...

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

  • Hronika

  • 02. Maj 2022  02. Maj 2022

  • 0

Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor u trajanju od 15 dana državljaninu Slovenije, Boštjanu Fureku, koji je izazvao saobraćajnu nesreću koja se dogodila u četvrtak, 28. aprila u mjestu Drežnica, sjeverno od Mostara.

Pritvor je određen na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona jer postoje okolnosti izbjegavanja krivičnog postupka, budući da se radi o stranom državljaninu.

Furek je, upravljajući kombijem Renault Trafic, u kojem se nalazilo još sedam osoba, pod još neutvrđenim okolnostima prešao na suprotnu stranu ceste i direktno se sudario s cisternom, za čijim je volanom bio Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog, koji je, sletjevši kamionom u Neretvu, poginuo na licu mjesta.

Od siline udara, cisterna je sletjela s ceste i završila u jezeru.

Sedmero putnika iz kombija, nakon pregleda u SKB Mostar pušteni su na kućno liječenje, a Furek je zadržan u MRC Safet Mujić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...