NOVI DEBAKL DODIKOVOG SAVJETNIKA: Milan Tegeltija lamentirao o raspadu države, a onda se ukazao Dragan Bursać…

Tegeltijin sekularizam očito ne podrazumijeva srednjovjekovlje koje od početka 90-ih godina iz susjedne Srbije prepisuju vlasti u bh. entitetu Republika Srpska.

  • Mini market

  • 03. Maj 2022  03. Maj 2022

  • 1

Sve je počelo nepismenim komentarom na izjavu njemačkog kancelara Scholza koji je kazao kako nema ukidanja sankcija Rusima dok se ne okončaju mirovni pregovori s Ukrajinom.

„Iako ova izjava izgleda drčna ona ustvari znaci da šTo se tičr NJEM RUS ima kontrolu nad dogadjajima i da NJEM ne može dugo da održava sankcije, iako će VB i SAD i nakon okončanja rata insistirati na sankcijama. Kako već napisah, tek po okončanju rat u UKR počinje prava igra“, poručio je u nepismenom komentaru Dodikov savjetnik Milan Tegeltija. (sic!)

No tek onda je Tegeltija nadmašio sebe.

„Država mora da bude sekularna ali sazidana na duhovnim temeljima svog naroda. Ti duhovni temelji moraju da se čuvaju i njeguju jer narod i državu drže na okupu i usmjeravaju ga u nevremenu. Narodi i države koji nemaju ili izgube svoje duhovne temelje u teškim vremenima nestaju“, tvrdi Tegeltija.

Na ovakve Tegeltijine tvrdnje uzvratio je novinar i kolumnist iz Banje Luke Dragan Bursać.

„A ako nije sazidana na narečenim temeljima, onda šta? Bacimo na nju atomsku“, upitao je Bursać!?

„Sama se raspadne kad tad, jer kad tad naiđe veliki izazov i nevrijeme“, odgovorio je Tegeltija.

Tegeltijin sekularizam očito ne podrazumijeva srednjovjekovlje koje od početka 90-ih godina iz susjedne Srbije prepisuju vlasti u bh. entitetu Republika Srpska, krsne slave policije i vojske u čijim se redovima nalaze i pripadnici drugih konfesija i nacija, a ne samo Srbi, isticanje srpskih zastava na svakom koraku u entitetu u kojem su samo na papiru narodi konstitutivni, asimilacija drugih naroda kroz jezik, obrazovanje…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...