FINCI O UVREDLJIVOJ IZJAVI SERGEJA LAVROVA: "Hitler se okreće u grobu kada čuje izjave da je bio Jevrej"

"Tako su i danas Jevreji krivi i za Hitlera, jer je Hitler navodno bio Jevrej", kaže Finci.

  • Društvo

  • 03. Maj 2022  03. Maj 2022

  • 1

Antisemitska izjava ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova izazvala žestoke kritike u svijetu. Reagovao je i predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci.

Lavrov je, podsjetimo, u razgovoru za italijansku televiziju, tvrdio kako ruske optužbe za nacizam u Ukrajini stoje nezavisno o tome što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski Jevrej.

“Zelenski se pita o kakvom nacizmu govorimo ako je on Jevrej. Možda griješim, ali i Hitler je imao jevrejske krvi. To ne znači ništa. Mudri Jevreji kažu da su najgori antisemiti obično Jevreji”, rekao je Lavrov.

Gostujuću u Newsroomu N1, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci komentarisao je ovu antisemitsku i uvredljivu izjavu ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

“Mislim da je to jedna antisemitska izjava iz onog arsenala da su za sve na svijetu uvijek krivi biciklisti i Jevreji. Većina se pita zašto biciklisti, a ne Jevreji, jer je normalno da oni za sve budu krivi. Tako su i danas Jevreji krivi i za Hitlera, jer je Hitler navodno bio Jevrej. Hitler se vjerovatno u grobu okreće kad čuje takve izjave, pogotovo od ministra koji je nekad bio i ministar u SSSR-u”, rekao je Finci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...