ŠOKANTNE NAJAVE S OTOKA: "Ako Abramovič ne proda Chelsea, klub više neće postojati..."

Ako se to pokaže istinitim, Abramovič bi mogao ugroziti budućnost kluba.

  • Sport

  • 04. Maj 2022  04. Maj 2022

  • 0

Roman Abramovič tražit će od sljedećeg vlasnika Chelseaja da plati njegov dug od 1.6 milijardi funti, donosi Times.

Ako se to pokaže istinitim, Abramovič bi mogao ugroziti budućnost kluba.

Podsjetimo, ruski oligarh je prije dva mjeseca stavio Chelsea na prodaju zbog britanskih sankcija – mjera je to povezana s Vladimirom Putinom.

Chelsea je dobio posebnu dozvolu prema kojoj smije nastaviti poslovati – dozvola traje do 31. maja, a klub do tad mora dobiti novog vlasnika.

Abramovič je navodno odlučio klub prodati konzorciju na čelu s američkim ulagačem Toddom Burleyjem – sastanak se trebao održati krajem sedmice, no pojavila se informacija da Abramovič želi da se vrati dug od 1.6 milijardi funti.

Drugim riječima, to bi značilo da Abramovič nije riješio svoje dugove i da bi taj novac mogao završiti u nekoj njegovoj firmi. Naravno, britanska vlada to mu neće dozvoliti.

“Ako Abramovič ne proda Chelsea, klub više neće postojati“, piše Sky Sports.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...